MERSİN GÜRÜLTÜ EYLEM PLANI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN GÜRÜLTÜ EYLEM PLANI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI


Mersin’in gürültü eylem planlarının hazırlanacağı Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Proje sözleşmesinin 6 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanmasının ardından pr

 

Mersin’in gürültü eylem planlarının hazırlanacağı Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Proje sözleşmesinin 6 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Dünya Çevre Günü etkinliğinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile TÜBİTAK arasında imzalanmasının ardından proje çalışmalarına başlandı.

Projenin yürütülmesi sırasında periyodik olarak gerçekleştirilmesi planlanan koordinasyon toplantılarından ilki, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili dairelerinden, gürültü haritası hazırlanan ilçe belediyelerinden, Mersin’in kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda katılımcılara çevresel gürültü mevzuatı, gürültü haritaları ve eylem planı çalışmaları, projede uygulanacak yöntem ve aşamaları konusunda bilgi verildi. Ayrıca katılımcı kurum ve kuruluşlardan temin edilecek ve projede gerekli olan envanter bilgileri, Mersin’in gürültü dokusunu etkileyebilecek proje ve yatırımları konusunda bilgiler alındı.

Mersin İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü ile birlikte yürütülerek eylem planı hazırlanacak.

Eylem planları hazırlanırken, stratejik gürültü haritası verileri esas alınarak, gürültü maruziyetinin ve nüfus yoğunluğunun çok yüksek olduğu alanlar ile gürültü kalitesinin korunmasının gerekli olduğu alanlar tespit edilerek, önem sırasına konulacak. Bu alanlarda mevcut ve gelecekte ortaya çıkabilecek gürültü sorunları incelenecek. Sonrasında ise kısa ve uzun vadede düzeltici ve önleyici gürültü azaltım önlemleri tasarlanacak.

7 İlçenin Stratejik Gürültü Haritası Çıkarıldı

Çalışmalar kapsamında Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca 2015 yılı içerisinde Mersin’de nüfusu 100.000’den fazla olan Akdeniz, Yenişehir, Toroslar, Mezitli, Tarsus, Erdemli, Silifke ilçelerinin Stratejik Gürültü Haritaları hazırlandı.

Yönetmelikte gürültü azaltımına yönelik uygulanabilecek tedbirler arasında; trafik planlaması, arazi kullanım planlaması, gürültü kaynaklarında teknik tedbirler alınması, daha az gürültü üreten kaynakların seçilmesi, ses iletiminin azaltımı, düzenleyici veya ekonomik nitelikli tedbir ve teşvikler bulunuyor.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA