VALİ ÇAKACAK, KAMU GÖREVLİLERİ VE HALKLA BAYRAMLAŞTI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
VALİ ÇAKACAK, KAMU GÖREVLİLERİ VE HALKLA BAYRAMLAŞTI


Vali Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma programı çerçevesinde Kültür Müdürlüğü Şeref Salonu’nda kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı

 

Vali Özdemir Çakacak, Ramazan Bayramı resmi bayramlaşma programı çerçevesinde Kültür Müdürlüğü Şeref Salonu’nda kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaştı.

 Törene Vali Özdemir Çakacak’ın yanı sıra, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Garnizon Komutanı Vekili İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ömer Uyan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 Kültür Merkezi Şeref Salonu girişinde misafirleri karşılayan ve tek tek bayramlaşan Vali Çakacak bayramlaşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “Bayramlar özel günlerdir. Büyükler ziyaret edilir, küçükler sevindirilir. Bayramlarda birbirimize gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörüyü bayram dışında da birbirimize gösterebilirsek toplumsal huzur ve barışa en büyük katkıyı yapmış oluruz. Bayramlarda yaşadığımız bu güzellikleri gelecek kuşaklara da aktarmalı; milletimize ait bu güzel hasletleri bizden sonra gelecek nesillerin de yaşamalarını sağlamalıyız. Bayramların bu güzel özelliklerine ve atmosferine milletçe ihtiyacımız var. Bayramlarda yaşanan bu birlik, beraberlik, sevgi,  saygı ve hoşgörü ortamının bayram dışında da devam etmesi gerekiyor. Bunun için bayramlar hepimiz için çok büyük önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

 Bir soru üzerine eski bayramlarla ilgili düşüncelerini belirten Vali Çakacak; “ Eski ile yeniyi kıyaslayacak olursan en büyük farklılığın teknolojdeki ilerleme olduğunu görürüz. Eskiden bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik aletler olmadığından çocuklar sokak oyunları oynarlardı. Önce yakın akrabalardan başlamak üzere konu komşu gezilir, harçlık ve şeker toplanırdı. Kıyafetler bayramdan bayrama alınırdı. Şu anda çocuklar teknolojik aletlerle daha fazla haşır neşir olduğundan zamanlarını daha çok bilgisayar başında geçirmeyi tercih ediyorlar. Her şeye rağmen bayramlar yine çok güzel; birbirimize sevgiyle, saygıyla bakıyoruz.  Bunlar toplum olarak çok ihtiyaç duyduğumuz şeyler. Bu yüzden bu güzellikleri hayatımızın her alanına taşımalı yılın her günü yaşamaya özen göstermeliyiz.” diyerek sözlerine son verdi.

 Basın mensupları ile selfie çektirmeyi de ihmal etmeyen Vali Çakacak; tören sonrası Kültür Merkezi’nden ayrıldıktan sonra yolda karşılaştığı çocukların yanına giderek çocukların bayramlarını kutladı ve çikolata ikram etti.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA