‘EMLAKÇI YASASI’ ÇIKACAK KOMİSYON SORUNU BİTECEK | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘EMLAKÇI YASASI’ ÇIKACAK KOMİSYON SORUNU BİTECEK


Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mecliste ele alınacak Emlak Danışmanlığı yasa taslağının yürürlüğü halinde emlakçıların aldığı komisyon, Türkiye’nin her yerinde eşit olacak." dedi

 

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, "Mecliste ele alınacak Emlak Danışmanlığı yasa taslağının yürürlüğü halinde emlakçıların aldığı komisyon, Türkiye’nin her yerinde eşit olacak." dedi.

Gayrimenkul danışmanlarının hukuki statüye kavuşması için TBMM’de bulunan Emlak Danışmanlığı yasa tasarısının bir an önce yasalaşmasının şart olduğunu ifade eden Yavuz Selim Madenli, tasarının yasalaşması halinde nelerin değişeceğini anlattı.

MESLEKTEN MEN CEZASI

Odaya kayıtlı olmayan kaçak emlakçılık yapana 30 bin lira para cezası ile 2 yıldan az olmamak süreyle hapis cezası getirileceğine dikkat çeken Madenli şöyle konuştu:

"Gayrimenkul sektörünün önemli ayaklarından biri olan emlakçılar, meslek yasasının çıkmasını bekliyor. Tasarının yasalaşması halinde emlakçıların aldığı komisyon, Türkiye’nin her yerinde eşit olacak. Yasanın çıkmasıyla birlikte emlak müşaviri yeminli ve üniversiteli olacak.1 yıl içinde Türkiye Emlakçılar Birliği kurulacak. Birlik, iki bakanlık müsteşarı, Türkiye Emlak Federasyonu’nda üç kişi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden üç ve Başbakanlık Müsteşarlarından bir kişinin olacağı dokuz kişilik bir heyet ile kurulacak. Bu kurul bir yıl sonra görevi seçilmiş emlakçılara devredecek ve bu kurul aynı zamanda emlakçılık lisans imtihanlarını yürütecek.

Lisans sınavını yapan kurul aynı zamanda her emlakçı için bir sicil kaydı tutacak ve emlakçı olabilmek için dört yıllık üniversite mezunu olma şartı aranacak. Sektöre yeni girecek olanlar lisans imtihan sınavını başardıktan sonra 1 yıllık eğitim ve staj zorunluluğu görecek. Ayrıca odaya kayıtlı olmayan kaçak emlakçılık yapana 30 bin lira para cezası ile 2 yıldan az olmamak süreyle hapis cezası getiriliyor. Bu çerçevede Mecliste ele alınan Emlak Danışmanlığı yasa tasarısı yürürlüğü halinde ve uygulama yönetmenliğinin tam olarak yayınlanması halinde yaptırımlar sektöre değer katacaktır.

Eski Emlakçılar da yasa çıktığı tarihten oda kaydı, maliye kaydı, sicil kaydı, son yıla ait kesmiş oldukları, fatura ve ilgili meslek odalarından aldıkları kurs belgelerini ibraz ettikleri takdirde emlakçılık yapabilecek.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA