MTSO BAŞKANI AŞUT: GÜNDEM ARTIK ÜRETİM ODAKLI EKONOMİ OLMALI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MTSO BAŞKANI AŞUT: GÜNDEM ARTIK ÜRETİM ODAKLI EKONOMİ OLMALI


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, dönüm noktası olarak nitelendirdiği referandumla Türkiye’de yeni bir sürecin başladığını belirterek, gündemin artık hızla üretim odaklı ekonomiye dönmesi gerektiğini kaydetti.

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, dönüm noktası olarak nitelendirdiği referandumla Türkiye’de yeni bir sürecin başladığını belirterek, gündemin artık hızla üretim odaklı ekonomiye dönmesi gerektiğini kaydetti.

MTSO Başkanı Aşut, yazılı bir açıklama yaparak, Pazar günü gerçekleştirilen anayasa değişikliğine yönelik referandum ve bundan sonraki süreci değerlendirdi. “Ülkemiz adına bir dönüm noktası olarak değerlendirilebilecek referandumla yeni bir süreç başlamıştır” diyen Aşut, iş dünyası adına istikrarın devamı anlamına gelen bu süreçte beklentilerinin daha da büyüdüğünü vurguladı. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için gündemin artık hızla üretim odaklı ekonomiye dönmesinin daha da büyük önem taşıdığının altını çizen Aşut, “Ne ülkenin ne de iş dünyasının bu noktada bir gün daha bekleme, zaman kaybetme lüksü yoktur. Bu da her zaman vurguladığımız gibi ekonomik reformların hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır. İş dünyası olarak önümüzü görmemiz, hızlı bir normalleşme çabasını gerektirmektedir. Son dönemlerde ekonomiyi canlandırmaya yönelik atılan adımların artırılarak sürdürülüp, iş dünyasının sorunlarını kalıcı olarak çözecek reformlara geçilmelidir. Bu sağlanırsa yerli ve yabancı yatırımlar devam edecek, ekonomi büyüyecek, istihdam artacaktır” dedi.

Türkiye’nin önünde yeni bir süreç olduğuna işaret eden Aşut, “Yeni bir ekonomik devrim geliyor. Dünyada iş yapma biçimi, üretim şekilleri inanılmaz bir biçimde değişiyor. Bundan sonraki süreçte Endüstri 4.0’a odaklanmalıyız. Bir diğer beklentimiz ise gerek komşularımız ve gerekse dış ticaretteki en büyük partnerlerimiz arasında yer alan Avrupa Birliği ülkeleriyle sıcak ilişkilerimizin devam ettirilmesidir. Referandum sonucunun ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyor, Mersin iş dünyası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerek kentimizin gerekse ülkemizin kaliteli ekonomi ve kaliteli demokrasinin ayrılmaz bir parçası olarak çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu noktada en büyük yol göstericimiz bilim, büyük önder Atatürk’ün evrensel değerlerden oluşan mirası ve milletimizin demokrasiye olan bağlılığı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : MTSO
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA