AYMEN:GÜMRÜKLERDE FORMALİTELER DAHA DA AZALTILSIN | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AYMEN:GÜMRÜKLERDE FORMALİTELER DAHA DA AZALTILSIN


"Rekabetçi Ekonomi İçin Güçlü Lojistik" sloganı ile kamu, reel sektör ve lojistik sektörünü buluşturan 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, lojistik sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

 

"Rekabetçi Ekonomi İçin Güçlü Lojistik" sloganı ile kamu, reel sektör ve lojistik sektörünü buluşturan 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi, lojistik sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getirdi.

Lojistik sektörünün beklentilerinin ve çözüm önerilerinin paylaşıldığı zirvede konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lojistik Konseyi Başkanı Bülent Aymen lojistik sektöründe, formalitelerinin azaltılması, basitleştirme, uyumlaştırma gibi konuların önemine değindi ve “Bilgi “teknolojileri ve otomasyonda da en fazla faydalanan sektörlerin başında lojistik geliyor. Örneğin gümrüklerde hala tek ekrana geçilememiş olması, yaptırımlar ve siyasi ilişkiler yüzünden yavaşlayan geçişleri zaman zaman durma noktasına getiriyor. Beklemek demek, maliyet demek. Maliyetlerin artması ise rekabet gücümüzün azalması ve ihracatta kayıp anlamına geliyor.” Dedi.

Lojistik ve ihracatın ayrılmaz bir ikili olduğunu söyleyen Aymen “Ticaretin Kolaylaştırılmasının yürürlüğe girmesiyle lojistikte hızın arttığı maliyetlerin azaldığını ve bunun rekabet gücünü olumlu katkı yapacağını belirtti. Söz konusu anlaşmanın Türkiye için olduğu kadar lojistik sektörü için de işlemlerin hızlandırılması anlamında çok önemli olduğuna değinen Aymen, “Anlaşmanın ihracatımızı olumlu etkileyeceğine eminim. Örneğin; bu anlaşma taşıma kotaları ile ticareti kısıtlayan ülkelerinin uygulamalarını zorlaştıracak düzenlemeler getirmektedir. Ayrıca hava kargo işlemleri, belirli taahhütleri veren firmalar için hızlandırılacaktır.”

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA