BULANIK SUDA BALIK AVLAMA DÖNEMİ SONA ERİYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BULANIK SUDA BALIK AVLAMA DÖNEMİ SONA ERİYOR


Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin 110 adet S plaka satış ihalesini değerlendirdi

 

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın; Mersin Büyükşehir Belediyesince 23 Haziran 2016 tarihinde kent merkezinde hizmet vermek üzere 110 adet S plakanın ihale usulü ile satışa çıkartılacağını belirterek, “ Bugüne kadar S plakalı araç sayısının yeterli olmadığını ileri sürerek D 2 Belgesi ile esnafımızın kazancına haksız ortak olanların bu ihaleyle bahanelerinin önü kesilecek; bulanık suda balık avlama süreci sona erecektir” dedi.

Başkan Aydın konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamasında; yıllardır korsan araçlara ve servisci esnafının kazancına haksız ortak olan D-2 yetki belgeli araçlara yönelik verdikleri mücadelenin son aşamaya geldiğine vurgu yaparak, “Özellikle bazı özel ve tüzel kişiler, kent merkezinde yeterli sayıda S plakalı araç olmadığı gerekçesiyle D 2 yetki belgeli araçlarla ve aldıkları geçici izin belgeleriyle servis taşımacılığı yapıyorlardı. Bunun yanlış bir uygulama olduğunu, servisci esnafımızın alın terine emeğine saygısızlık olduğunu defalarca dile getirdik, ilgili birimlere yazılı ve sözlü müracaatlarda bulunduk. Bu uyarılarımızı dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığınca kent merkez inde servis taşımacılığında kullanılmak üzere 110 adet s plakanın satışını 23 Haziran 2016 tarihinde ihale usulü ile satışa çıkartıyor. Servisci esnafımızın haklarının korunup gözetilmesi ve D 2 yetki belgeli araçlarla yapılan servis taşımacılığının önüne geçilmesi adına bu ihale büyük önem taşıyor” dedi.

Haziran ayının 23’ünde yapılacak ihale öncesi D 2 yetki belgeli araçlarla servis taşımacılığına verilen geçici izin belgesi süresinin ise 15 Haziran itibarıyla sona ereceğini hatırlatan Başkan Aydın, “ 15 Haziran itibarıyla D 2 yetki belgeli araçlara verilen geçici izin belgesinin süresi doluyor ve bu tarih itibarıyla söz konusu araçlarla servis taşımacılığı yapılmasının önü tamamen kesiliyor” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın, bugüne kadar bazı özel ve tüzel kişilerin “ Yeterli S plaka yok” bahaneleriyle çığırtkanlık yapıp, geçici izin belgeleriyle servisci esnafının kazancına ortak olma sürecinde son viraja girildiğini kaydederek” Bu ihale D 2 yetkili belgeli araçlarla servis taşımacılığı yapan özel ve tüzel kişiler içinde kaçırılmayacak fırsat. İşte size S plaka edinme fırsatı. Bu fırsatı değerlendirin ve S plakalı araçlarla servis taşımacılığı yapın. Bu güne kadar plaka yeterli değil bahanesiyle bulanık suda balık avlayıp, servisci esnafımızın kazancına gizli ortak oldunuz ama artık bunun önü kesiliyor. Gelin bu fırsatı değerlendirin ve servisçi esnafımızla eşit şartlarda hizmet etme imkanına kavuşun” dedi.

Başkan Aydın; servisci esnafının hak ve menfaatlerinin korunmasına yönelik atılan bu adımdan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a da teşekkür ederek, “ Servisci esnafımız haksız rekabetten Büyükşehir Belediyemizin duyarlılığı ile kurtuluyor. Üyelerimizin sorunlarına gösterilen bu ilgiden dolayı Büşükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi iletiyoruz” şeklinde açıklamasını noktaladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA