MERSİN ANESTEZİSTLERİ BAHAR TOPLANTISINDA BULUŞTU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN ANESTEZİSTLERİ BAHAR TOPLANTISINDA BULUŞTU


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından “Mersin Anestezi Bahar Toplantısı” düzenlendi. “Peroperatif Kan Transfüzyonu” başlıklı toplantı, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde Yapıldı

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından “Mersin Anestezi Bahar Toplantısı” düzenlendi. “Peroperatif Kan Transfüzyonu” başlıklı toplantı, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde Yapıldı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Davud Yapıcı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Mersin ili kapsamında görev yapan anestezistler katıldı.

Prof. Dr. Yapıcı, ülkemizde yılda 3 milyon üniteye yakın kan kullanıldığını ve bu kanın da‘Ulusal Kan Temini Programı’ile gönüllü kan bağışlarıyla sağlandığını belirtti. Kan kullanımının beraberinde ciddi riskler taşımasının yanında, pahalı ve kaynakları kısıtlı bir uygulama olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yapıcı, ‘Hastaya Özgü Kan Yönetimi’nden söz etti.Prof. Dr. Yapıcı “Bu programın uygulanmasıyla, birçok ülkede %20’ye yakın kan kullanımında azalma sağlanmıştır. Bu yöntem ameliyata alınacak hastanın, kan bileşenlerine gereksiz ve aşırı maruz kalmayı engelleyerek, transfüzyon ilişkili yan etkileri azaltmak ve klinik sonuçların iyileşmesine katkı sağlamak amacındadır.Bu sayede hastaların ciddi risklerden korunmalarının yanında, sağlık bütçesinden de önemli tasarruflar sağlanacağı aşikârdır. dedi”

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Şebnem Atıcı yaptığı konuşmada, her yıl düzenli olarak yapılan bu toplantıların, bölgedeki anestezistlerin güncel bilgilerinin ve hayata geçirilmiş uygulamaların paylaşılması ve bilgi alışverişinin gerçekleşmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Toplantıda; Prof. Dr. Davud Yapıcıtarafından “Kan ve Kan Ürünleri: Elde edilmesi, Klinik Kullanımının Denetimi”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Azizoğlutarafından “Kan Kullanım Endikasyonları-Hangi Durumlarda Kan Kullanmalıyız?”, Prof. Dr. Egemen Bilgin tarafından “Kan Transfüzyon Komplikasyonları: Non-Hematolojik – Tralı”, Dr. AslınurSagün tarafından “Hematolojik Komplikasyonlar”konularında bilgi aktardı.

Toplantıda ayrıca Prof. Dr. Şebnem Atıcı“Özel Durumlarda Kan Kullanımı ileTalesemi ve Orak Hücre Anemisi”, Prof. Dr. Nurcan Doruk “Masif Kan Transfüzyonu”, konularında olgu sunumları yaparak interaktif tartışma gerçekleştirdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA