ÇAY MAHALLE EVİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÇAY MAHALLE EVİ FUTBOL TURNUVASI BAŞLIYOR


Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çay Mahalle Evi, mahalleli gençlerin katılacağı futbol turnuvası düzenliyor

 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çay Mahalle Evi, mahalleli gençlerin katılacağı futbol turnuvası düzenliyor.

16 takımın katıldığı turnuvanın kura çekimi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’nun da katılımıyla Çay Mahalle Evinde gerçekleştirildi.

Sporun ve sportif etkinliklerinin destekçisi Akdeniz Belediyesi, Çay Mahallesi'nde yaşayan gençlerin katılacağı bir futbol turnuvası düzenliyor. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Çay Mahalle Evinin düzenlediği turnuvanın kura çekimi yapılarak gruplar belirlendi. Kura çekimine 16 takımın oyuncularının yanı sıra Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, HDP Akdeniz İlçe yöneticileri ile Akdeniz Belediye Spor Kulübü yönetici ve teknik heyeti katıldı.

Turnuvaya 11'er futbolcudan oluşan 16 takım katılıyor

Turnuvada, 11’er sporcudan oluşan 16 takım, 4’er takımdan oluşan 4 gruba ayrılırken, 8 Mayıs 2016 Pazar günü başlayacak ve 6 hafta sürecek turnuvada maçlar, Çay Mahalle Evi yanındaki toprak sahada oynanacak. Maçlar sonunda gruplarından çıkan takımlar yarı final ve final müsabakalarına katılacaklar. Turnuva sonunda düzenlenecek kupa törenine, sürpriz bazı profesyonel futbolcuların katılacağı da öğrenildi. Gruplarda mücadele edecek takımlar ise şöyle: Kırmızı Grup: Zagros Spor, Derik Spor, Azadi Spor, Çewlig Spor. Sarı Grup: Semsur Spor, Muş Spor, Med Spor, Merdin Spor. Yeşil Grup: Mezopotamya Spor, Edessa Spor, Riha Spor, Elaziz Spor. Beyaz Grup: Pirsus Spor, Gimgim Spor, Amed Spor, Sur Spor.

“Bedenen ve ruhen sağlıklı toplumun temeli spordur”

Çay Mahalle Evi bahçesinde düzenlenen kura çekiminde söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, mahalle evinin spor ve diğer sosyal alanlarda yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi. Bu nedenle Çay Mahalle Evi yönetiminin yanı sıra Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri ve emeği geçenlere teşekkür eden Eş Başkan Mutlu, “Bu akşam burada sadece erkekleri görünce, futbolun cinsiyetçi bir spor olduğu hissine kapıldım. Bu anlayışı kırmak için kadınların da futbol oynayabileceği, spor yapabileceği alanların açılması gerekiyor. Sporu sadece yarışma olarak görmüyoruz. Sizlerin yarattığı bu enerji, mahalle evimiz kanalize olacaktır. Bu konuda Akdeniz Belediyesi olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Yakın bir tarihte spor öğretmenlerimiz ve sporla ilgilenen arkadaşlarımızla bir dizi toplantı gerçekleştireceğiz. Toplantı sonucuna göre, bu mahallelerimizde spor yapmak isteyen ya da kısıtlı olanaklara rağmen spor yapmaya çalışan her yaştan yurttaşımıza spor hocalarımız eşlik edecekler. Spor ve sosyal etkinlikler, insanlarımızı birbirlerine yaklaştırıyor. Aynı zamanda gençlerimizi madde bağımlısı olmaktan koruyor, bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplumun temelleri atılmış oluyor. Bugün burada kuraları çekilen ve birbiriyle eşleşen tüm takımlara başarılar diliyorum, dostça ve centilmenlik içerisinde bir turnuva olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Eş Başkan Mutlu’nun da katıldığı kura çekimine geçildi. Kura sonucu 16 takım'ın yer alacağı ve 6 hafta sürecek turnuva, 8 Mayıs 2016 pazar günü başlayacak.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA