METRUK BİNA YIKIMI YAPILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
METRUK BİNA YIKIMI YAPILDI


Sosyal risk ve görsel kirlilik yaratan bina iş makineleri yardımıyla yıkıldı

 

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kentin siluetini bozmasının yanı sıra toplumsal açıdan riskler yaratan metruk binaların yıkımına devam ediyor. Müdürlüğe bağlı ekipler, son olarak Mesudiye Mahallesinde iş makinelerinin yardımıyla bir metruk binanın daha yıkım çalışmasını gerçekleştirdi.

Kent estetiğinin korunmasına ilişkin hassasiyet gösteren Akdeniz Belediyesi, kentin siluetini bozan metruk yapıların yıkım çalışmalarına devam ediyor. Sahipleri tarafından kullanılmayan ve zaman içerisinde madde bağımlılarının mesken edindiği binaların yıkımı, yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü'nce gerçekleştiriliyor.

Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak Mesudiye Mahallesi 5103 Sokakta bulunan tek katlı müstakil yapının yıkım işlemini gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin şikâyeti ve Mahalle Muhtarının başvurusu üzerine sokakta inceleme yapan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, zaman zaman madde kullanan şahısların mesken edindiği binanın sahibine ulaştı. Bina sahibinin dilekçesi ve muvafakati üzerine harekete geçen Fen İşleri Müdürlüğü, kendi kendine yıkılma tehlikesi de bulunan bina çevresinde gerekli güvenlik tertibatını aldı. Kolluk kuvvetlerinin nezaretinde yıkımı tamamlanan binanın molozları, yine Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince araziden tahliye edildi.

“Halkımızın huzur ve esenliğini önemsiyoruz”

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hâkim Baykara, halkın huzur ve esenliğini tehdit eden unsurlara göz yummayacaklarını vurguladı. İlçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş binaların can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğuna dikkat çeken Baykara, "Bu durumda bulunan binaların emniyetli bir biçimde yıkılması için üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Hatırlanacağı üzere Akdeniz Belediye Meclisimiz, kullanım ömrünü tamamlamış, madde bağımlılarının mesken edindiği ve kent estetiğini bozan metruk yapıların bedelsiz olarak yıkılmasına ilişkin bir kararı oybirliği ile yürürlüğe koymuştu. Karara göre ekonomik durumu iyi olmayan ve bu tür metruk taşınmazlara sahip olan tapu sahipleri, belirli koşulları yerine getirdikten sonra yıkım ve moloz taşıma işlemleri için herhangi bir ücret ödemeden belediyemizin bu hizmetinden yararlanabiliyorlar" dedi.

Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, Akdeniz sakinlerinin, can ve mal güvenliği açısından risk yaratan, görsel kirlilik oluşturan terk edilmiş binalarla ilgili talep ve şikâyetlerini, Fen İşleri Müdürlüğü'nün (238 7954) ve (238 7955) numaralı telefonlarına yapabileceklerini ve ekiplerin de en kısa sürede gerekli müdahaleyi yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA