MERSİN’DE 23 NİSAN COŞKUSU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN’DE 23 NİSAN COŞKUSU


Ülkemizin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mersin’de de büyük coşkuya sahne oldu

 

  Ülkemizin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mersin’de de büyük coşkuya sahne oldu.

 Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlama programı, Valilik himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Marina Anfi Tiyatro’da düzenlenen etkinlik ile devam etti.

Etkinliğe Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ile Serdal Kuyucuoğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İl Jandarma Komutan Vekili Albay M. Kemal Timuroğlu,  İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer, Süleyman Deniz, Cemal Yıldızer, Eyüp Sabri Kartal, Kaymakamlar, il protokolü, askeri ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler, çok sayıda vatandaş katıldı.

 Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu tarafından verilen mini konserin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, yoğun katılımla söylenen İzmir Marşı damgasını vurdu. Program esnasında Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu tarafından çalınan İzmir Marşı’na vatandaşlar coşkuyla eşlik etti.

 Bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemine dair şiir okunmasının ardından Hüseyin Polat Özel Eğitim Okulu öğrencileri bir halk oyunları gösterisi sergiledi. TRT Çukurova Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu mini konserinin ardından Aliye Pozcu İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu halkoyunları gösterisi büyük alkış aldı.TRT Çukurova Müdürlüğü Türk Halk Müziği korosunun konserine ise çocuklar ve büyükler  neşe içerisinde eşlik etti. Nasrettin Hoca anaokulu öğrencilerinin müzikli gösterisi beğeniyle izlendi. Kutlamalar sırasında kendisine büyük ilgi gösteren çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakacak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

 Kutlamaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz  tarafından verildi. ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat’ projesi kapsamında 500 öğrenciye bisiklet dağıtılmasının ardından program sona erdi.

 Kutlama sonrasında bir açıklama yapan Vali Özdemir Çakacak; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihi olan 23 Nisan; ülkemizin işgal altında olduğu zor günlerde hiç bir gücün millet iradesinin üzerine çıkamayacağının tüm dünyaya ilan edildiği kutlu ve mutlu bir gündür. Türk Milleti bugün, millet egemenliği ve  iradesinin her gücün üstünde olduğunu herkese ilan etmiştir. Dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilmiş hiçbir özel gün ve bayram olmamasına rağmen Atatürk bu özel günü bizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan Türk çocuklarına armağan etti. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor, daha nice bayramlara sevgiyle, barış, kardeşlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA