BAŞKAN KOCAMAZ’DAN 23 NİSAN MESAJI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞKAN KOCAMAZ’DAN 23 NİSAN MESAJI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 96. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılara dikkat çekerek gelecek

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 96. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılara dikkat çekerek gelecek nesilleri uyanık olmaya çağırdı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, TBMM’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi:

“İftihar edilecek bir adanmışlığa eşlik eden derin manevi hassasiyet içerisinde, bir Cuma günü dualarla, kurbanlarla, Kur’an-ı Kerim ve Buhar-i Şerif tilavetleriyle 96 yıl önce açılan Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin 20’nci yüzyıldaki en önemli adımı ve eseridir. Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihi bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir.

TBMM her şeyden önce Türk Milletine duyulan saygının çok kıymetli bir ürünüdür. Milli egemenliğe bağlılığın çok açık ve net kanıtıdır. Milletimiz kendi geleceğine yön vereceğini 23 Nisan 1920’de göstermiştir.

Tahta sıralarda, dar koridorlarda kutlu günlerin düşü kurulmuştur. Ayaz gecelerde şeref ve namus davalarına ant içilmiştir.

Yurdun işgal altında olduğu, süngü ve silah tehdidinin sürdüğü bir dönemde kurulan bu Meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin, müşterek mücadelenin ve ortak aklın silahtan ve savaştan da önemli olduğunu vurgulamıştır. Bu yöntem, benzer tehditleri yaşadığımız bugün de en çok ihtiyaç duyduğumuz mücadele şeklinin ipuçlarını vermektedir.

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırıların bugün olduğu gibi yarın da devam edebileceği düşüncesiyle, gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi tertiplere karşı tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.

Türk Milletinin geçmişinden muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır.

Bu vesileyle yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yetişmelerini, hayatları boyunca vatan ve millet sevgisiyle dolu olmalarını temenni ediyorum.

Millet iradesine bağlılıklarını her fırsatta ispatlayan ve bundan da asla ödün vermeyen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarını, muhterem şehitlerimizi rahmet ve minnet hislerimle yad ediyor, kutlu mirasın sonsuza kadar yaşatılacağını kararlılıkla ifade ediyorum.”

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA