BAŞKAN KOCAMAZ, UCLG-MEWA EŞ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BAŞKAN KOCAMAZ, UCLG-MEWA EŞ BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gaziantep’te gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi ve Genel Kurulu’nda UCLG-MEWA Eş Başkanı seçildi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Gaziantep’te gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi ve Genel Kurulu’nda UCLG-MEWA Eş Başkanı seçildi.

15 ülkeden 400 katılımcı ile gerçekleşen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Kongresi ve Genel Kurulu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Kongre, yerel yönetimler arasındaki işbirliğinin sağlanması ve ilişkilerin teşvik edilmesi açısından önemli bir misyona imza attı. UCLG-MEWA’nın 5. Olağan Kongresi’nin bu yılki zirvesinde, ‘Göç, Kültür ve Gastronomi’ konuları işlendi.

UCLG-MEWA’nın üç yıllık (10 Nisan 2013-19 Nisan 2016) dönemi kapsayan faaliyetlerine ilişkin kapsamlı bilgilendirmeler ve çalışma dönemine ait faaliyet programlarının görüşüldüğü Kongre’de, UCLG-MEWA başkanı, yönetim kurulu ve konsey üyeleri seçimleri de gerçekleştirildi.

Yerel yönetimler arasındaki ilişkilere büyük önem veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılan seçimlerde teşkilatın Eş Bakanı seçilerek önemli bir misyonu da yüklendi. Genel Kurul’da, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin UCLG-MEWA Başkanı seçilirken, Filistin Belediyeler Birliği (APLA) Başkanı M. Musa Hadid, Lübnan/Dannieh Belediyeler Birliği Başkanı MohamedSaadieh, Ürdün/İrbid Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Bani Hani ve İran/Tebriz Belediye Başkanı Dr. SadeghNajafi de UCLG-MEWA Eş Başkanı oldu.

Seçimin ardından konuşan Başkan Kocamaz, yerel yönetimler arasındaki işbirlikleri sayesinde toplumların ve kültürlerin daha iyi ilerleyeceğini ve bu kongrelerin dünya ülkelerinin ortak sesi olduğunu belirterek, UCLG-MEWA Eş Başkanı seçilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA