BARIŞ KORULUĞU AÇILDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BARIŞ KORULUĞU AÇILDI


Mezitli, Çamlıca Mahallesi’nde yapılan korulukta 50 adet zeytin ve 33 adet defne ağacı yetişecek

 

Mezitli, Çamlıca Mahallesi'nde yapılan korulukta 50 adet zeytin ve 33 adet defne ağacı yetişecek.

Mezitli Belediyesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Mezitli'ye, yeni bir koruluk kazandırdı. Koruluk açılışına Mezitli Belediyesi Başkanı Neşet Tarhan, Tema Vakfı Mezitli, Erdemli şubeleri, çevre okullardan çocuklar, Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

KUYULUK YEŞİL ALAN OLMA FARKINI KORUMALI

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan koruluk açılışında yaptığı konuşmada, Kuyuluk bölgesinin yeşil alan olma farkını koruması gerektiğini vurguladı. Başkan Tarhan: "Bugün de Kuyuluk bölgesindeyiz. Bu bölgenin diğer bölgelerden bir farkı olmasını istiyoruz, bu bölgemiz diğer bölgelere göre daha yeşil. Bu farkı korumak istiyoruz. Burada Mezitli Tema Vakfı ile birlikte bir koruluk daha oluşturduk. Bu yeşil alanın kuzeyi ve güneyi yeşil bant olarak İmar Planında işaretli, biz de öyle kalsın istiyoruz. Bu bölgenin Mezitli'nin nefes alma alanı olarak kalmasını istiyoruz. Burayı nefes alma alanı olarak aşama aşama değerlendireceğiz. Bizim 21 adet Jacaranda koruluğumuz var. Şu anda da 15'e yakın başvuru var, koruluk alanı oluşturmak isteyen. Onlara da yer tahsis edeceğiz, koruluk yapacaklar. Amacımız 1 metre kare bile yeşil alan olan yerin boş kalmamasını sağlamak, yeşil alan olarak değerlendirmek. Önce bu alanları koruluk olarak değerlendireceğiz. Daha sonra bu alanlardaki ağaçlar yetişkin hale geldiklerinde, aşama aşama yürüyüş yollarını, gezinti alanlarını, bankları, aydınlatmasını yapacağız. Tema'dan gelen istek üzerine burası zeytin koruluğu oldu. Diğer taraftan zeytinlik alanlar, Türkiye'de rant için yok edilirken, Tema'nın yaptığı bu koruluk önemli" dedi.

22 VE 23 NİSAN'DA ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ETKİNLİK YAPACAĞIZ

Başkan Tarhan, gerçekleştirilen yeşil alanların Mezitli'nin geleceği için bir yatırım olduğunu ve başta çocuklar için bu yatırımları gerçekleştirmeye de devam edeceklerini, bu yapılan çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarıyla daha da verimli sonuçlar alınacağını kaydetti. Başkan Tarhan: "Sivil Toplum Kuruluşları bizim için önemli. Geçtiğimiz günlerde eski nikah salonumuzun yerini sivil toplum kuruluşlarının hizmetine sunduk. Tüm sivil toplum kuruluşları bu alanda artık birlikte çalışıp, proje üretebilecek. Biz 23 Nisan'da çocuklar için bir şenlik yapacağız. Mezitli'nin güvenli bir yer olduğunu tüm halkımıza, Türkiye'ye duyurmak istiyoruz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. 22 Nisan'da da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla öğle saatlerinde, Kuyuluk'ta, birlikte bir program yapacağız, çocuklarımızın önemini orada da haykıracağız. Herkesi bu etkinliklerimize bekliyoruz. Burada gördüğümüz genç arkadaşlarımızı da başka projelerimizde de aramızda görmek isterim. Katkı sunan herkese hayırlı olsun. Herkesi sevgiyle saygıyla selamlıyorum" diye konuşmasını tamamladı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA