MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU “TOUR OF MERSİN” START ALIYOR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİN ULUSLARARASI BİSİKLET TURU “TOUR OF MERSİN” START ALIYOR


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, uluslararası spor organizasyonlarıyla Mersin’i tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, “14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’ile kentimizi dünya tanıyacak” dedi

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, uluslararası spor organizasyonlarıyla Mersin’i tanıtmaya devam edeceklerini belirterek, “14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’ile kentimizi dünya tanıyacak” dedi.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ve sporun önemli organizasyonlarından biri haline gelen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu ‘Tour Of Mersin’in tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı Ogün Bahadır, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, Türkiye Bisiklet Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Fahri Durmuş, Tour Of Mersin kapsamında konserler verecek olan Venezuelalı şarkıcı Gatto Gabriel, gazeteciler, spor yazarları ve sporcular katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin aşığı olduğunu vurgulayarak, Mersin’in tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve burada yaşayan herkesi kendine hayran bıraktığını söyledi.

Şanslı olduklarını çünkü geçmiş medeniyetlerin mirası üzerinde yaşadıklarını kaydeden Başkan Kocamaz, “Bu kenti en iyi şekilde temsil etmek ve dünyaya tanıtmak mecburiyetindeyiz. Mersin’e söz verdik. Mersin artık fark edilecek, uluslararası arenada hak ettiği değeri görecek. Tarih boyunca olduğu gibi bir cazibe merkezi olacak. Kentimizin tanıtımı açısından Tour of Mersin, Uluslararası Mersin Maratonu gibi birçok etkinliğe imza attık. Mersin spor konusunda artık fark ediliyor. Kentimiz artık kabuklarını kırıyor. Kendini ispat noktasında bütün paydaşları ile birlikte artık hak ettiği yere hızla ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Tour of Mersin’in bu yıl ikincisini büyük bir gururla gerçekleştireceklerini kaydeden Başkan Kocamaz, “Geleneksel hale getireceğimiz bu etkinlikleri biz olmasak da Mersin'in sahip çıkmasını umut ediyorum. Mersin’de kentlilik bilincini geliştirmek, Mersin ortak paydasında insanları birleştirmek için gayretimiz devam edecek. İşte bu tür etkinlikler hemşehricilik ve aidiyetlik bilincini geliştirmek, insanları bir araya getirerek birliktelik duygularını pekiştirmek içindir. Destek veren, gönül veren herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Mersin’in turizm potansiyelinin uluslararası arenada tanıtılması açısından kentin en önemli spor organizasyonlarından biri olan ve 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Tour Of Mersin’de Letonya, Hollanda, Kosova, Azerbaycan, Belarus, Dubai, Litvanya ve Türkiye olmak üzere 8 ülkeden 10 takım şampiyonluk için pedal çevirecek.

Tour Of Mersin’in ilk etabı 14 Nisan tarihinde Anamur Ören’de başlayıp, Gülnar Yanışlı mevkiinde bitecek.

15 Nisan’da ise Gülnar Yanışlı’dan başlayacak ve Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda bitecek olan tur, 16 Nisan’da Tarsus’tan başlayıp yine Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda bitecek. Turun son günü olan 17 Nisan’da ise Mersin Özgecan Barış Meydanı’ndan start alan sporcuların Toroslar Soğucak mevkiinden dönerek tekrar Mersin Özgecan Barış Meydanı’nda bitiş noktasına ulaşmalarıyla maraton tamamlanacak.

4 gün sürecek olan Tour Of Mersin’de ayrıca 15-16-17 Nisan tarihlerinde Özgecan Barış Meydanı’nda sahne alacak olan ünlü Latin Müzik Sanatçısı Gatto Gabriel’in vereceği konser ile Mersin Üniversitesi Step Takımı ve Dans Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilciliği dansçıları gösterileriyle, tura renk katacak.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA