BELEDİYE PERSONELİNE “YAŞAM YÖNETİMİ” SEMİNERİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BELEDİYE PERSONELİNE “YAŞAM YÖNETİMİ” SEMİNERİ


Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, belediye yönetimi ve personeline yönelik etkili iletişim, dilin kullanımı, insan psikolojisi ve eğitim konularını içeren bilgilendirme semineri düzenlendi

 

Akdeniz Kent Konseyi ile Akdeniz Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, belediye yönetimi ve personeline yönelik etkili iletişim, dilin kullanımı, insan psikolojisi ve eğitim konularını içeren bilgilendirme semineri düzenlendi.

Etkinlikte Uzman Psikolog İzzet Zülküf Çelik, Akdeniz Belediyesi yönetici ve personeline, “Yaşam Yönetimi” konulu bir seminer verdi.

Akdeniz Belediyesi ve Akdeniz Kent Konseyi, Akdeniz ilçesi için hizmet üreten personelin çeşitli konularda bilgi-birikimini ve motivasyonunu arttırmaya yönelik eğitim programınlarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ile ortaklaşa hastalık hakkında konferans düzenleyen Akdeniz Kent Konseyi, son olarak belediye yöneticileri ve personeli için “Yaşam Yönetimi” konulu bir seminer dizisine ortak oldu. Gruplar halinde verilecek seminer dizisinin ilkine Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Akdeniz Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, birim yöneticileri ve personel katıldı.

“Etkili iletişim, hizmet kalitesini arttırır”

Seminer öncesinde bir konuşma yapan Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, bu etkinliğin ana konusu olan etkili iletişimin, belediyenin hizmet ve yurttaşlarla iletişim kalitesini arttıracağına inandığını ifade etti. İletişimin önemine değinen Burakgazi, bu seminer dizisinin, belediye personelinin özgüveni ve halkla olan diyalogu açısından olumlu katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Ardından, slâyt gösterisi eşliğinde ve interaktif bir seminer veren Uzman Psikolog İzzet Zülküf Çelik ise, kişiler arası iletişimde yaşanan sorunlara dikkat çekti, aynı dili konuşan insanların bile çoğu zaman birbirleriyle anlaşamadıklarını ifade etti. Çelik, "Dili ne kadar doğru konuşuyor ve kullanıyoruz? Çok tartışılan bir konudur bu. Kimileri 'çok iyi', kimileri 'çok kötü kullanıyoruz' der, kimisi ise 'mükemmelim' der. Sonuçta herkesin bu konuda farklı ve çeşitli görüşleri vardır... Dilin anlaşmazlıklara gebe olduğunu fark eden filozoflar da yıllarca 'birbirimizi nasıl daha iyi anlayabiliriz' konusu üzerinde tartışmışlardır. Bizleri engelleyen sadece dil değil, başka etkenler de var. Bunlardan birisi de dil ile beraber oluşturduğumuz eğitim sistemidir. Eğitim sisteminin faydalarını biliyoruz. Aslında eğitim sisteminin kimi zararları üzerinde de konuşmak lazım... Hayatımızda olan iyi bir şey, kimi zaman problem de yaratabiliyor. Örneğin bilgi... Hem iyi, hem kötü olabiliyor. Bir bıçak, bir aşçının elinde harikalar yaratan, güzel yemekler yapan bir aletken, bir katilin elinde ölümcül bir silaha dönüşebiliyor. Bıçağın suçu var mı? Burada suçlu ya da sorumlu bıçak değil, onu tutan ellerdir" diye konuştu.

Yaşam yönetimi semineri, 3 hafta boyunca Salı günleri içinde toplamda 6 saat sürecek.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA