AYDIN; BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ ESNAFIN YANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
AYDIN; BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ ESNAFIN YANINDA GÖRMEK İSTİYORUZ


Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi İhtisas Raporu ve UKOME kararınca onaylanan 110 adet S plakanın ihale yoluyla satılması kararının Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan siyasi çekişmeler sonucu onaylanmadığını belirterek, kararın geri çekilme

 

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, Büyükşehir Belediyesi İhtisas Raporu ve UKOME kararınca onaylanan 110 adet S plakanın ihale yoluyla satılması kararının Büyükşehir Belediye Meclisinde yaşanan siyasi çekişmeler sonucu onaylanmadığını belirterek, kararın geri çekilmesinin şokunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Aydın, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp, mevcut esnafın hak ve menfaatlerini koruyacak karar almalarını istediklerini vurgulayarak, söz konusu teklifin yeniden meclis gündemine getirilip, 86/10553 sayılı Bakanlar Kurulu kararına göre onaydan geçmesini umut ettiklerini kaydetti.

Başkan Aydın, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamasında Büyükşehir Belediyesince teknik ve bilimsel değerlendirmenin yapıldığı ihtisas komisyonunca şehrin büyümesi, nüfus, öğrenci ve işyeri sayılarındaki artış gibi nedenlerin göz önünde bulundurularak 110 adet servis aracına ihtiyaç duyulduğu; söz konusu plakaların günün şartlarındaki piyasa değeri üzerinden ihale yoluyla satılması için rapor tutularak, söz konusu raporun Büyükşehir Ulaştırma Daire Başkanlığınca (UKOME) tarafından onaylanıp meclise taşındığını hatırlattı.

Başkan Aydın, 8 aydır kamu oyunu meşgul eden 110 adet S plaka satışı konusunun Büyükşehir Belediye Meclisinin geçtiğimiz aylarda yapılan oturumunda farklı siyasi partilere mensup meclis üyeleri arasındaki siyasi çekişmeler sonucu satış ihalesinin onaylanmayıp, kararın geri çekildiğini belirtti.

Büyükşehir meclisinde görev yapan bütün siyasi parti meclis üyelerini kısır döngü içerisindeki çekişmeleri bir tarafa bırakıp mevcut esnafa sahip çıkmaları için sağ duyuya davet eden Başkan Aydın, “ Aylardır sürüncemede kalan bu karardan dolayı esnafımız arasında Büyükşehir Belediye Meclisine yönelik bir güvensizlik olgusu oluşmaya başlamıştır. Belediye meclisimizde ilimiz için hizmet eden tüm meclis üyelerine güvenmek istiyoruz. Esnafımız ekmeklerinin elinden alınmamasını ve haklarının korunması için söz konusu kararın tekrar meclise getirilip onaylanması konusunda meclisimizi göreve davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Aydın; Büyükşehir Belediyesi UKOME Daire Başkanlığı’nın da kurumlarınca hazırlanan ihtisas komisyon raporunun arkasında durmasını beklediklerini de sözlerine ekledi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA