ERDEM: SEN DE KAN VER İYİLİĞE ORTAK OL


Tarih : 24 Nisan 2017 Pazartesi 16:37

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, tek kaynağı insan olan kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Sende kan ver iyiliğe ortak ol!” çağrısı yaptı.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, tek kaynağı insan olan kan bağışının önemine dikkat çekerek, “Sende kan ver iyiliğe ortak ol!” çağrısı yaptı.

Mersin Kızılay Şube Başkanı Necmi Erdem, kan bağışının hem insan sağlığına faydalı olduğunu hem de toplumsal dayanışmanın en güzel örnekleri arasında yer aldığını söyledi.

Herkesin bir gün acil kan ihtiyacı olabileceğini anımsatan Başkan Erdem, kan bağışı konusunda duyarlılık çağrısı yaptı.

“Bir insanın hayatını kurtarmaktan daha güzel ne olabilir?” diye soran Başkan Erdemi, şunları söyledi:

“Yıllardır kanın yerini alabilecek başka bir madde araştırılıyor. Ancak dünyada bununla ilgili ulaşılmış bir sonuç yok. Yani kanın tek kaynağı insan.”

KAN BAĞIŞI VÜCUDU DA YENİLER

Kan bağışının insan sağlığına pek çok faydasının da olduğuna dikkat çeken Başkan Erdem, 18-65 yaş aralığında, ağırlığı 50 kilonun üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, hemoglobin ölçümü normal olan herkesin yılda dört kez kan bağışında bilgini vererek, şöyle kan bağışının sağlığa faydalarını sıraladı:

“Kan veren kişide, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. Kan hücreleri yenilenir. İnsan psikolojik olarak rahatlar ve kendini huzurlu hisseder. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır.”


Etiketler : Mersin Kızılay




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

imgegazetesi.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

 
URA MEDYA