HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE BÜYÜK DESTEK GELİYOR


Tarih : 4 Mayıs 2016 Çarşamba 17:09

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten hayvancılık sektörüne büyük müjde geldi. Ercik, “Hükümetimizin bu uygulamasının hayata geçmesi sektöre atak yaptıracak inancındayım” dedi

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik’ten hayvancılık sektörüne büyük müjde geldi. Ercik, “Hükümetimizin bu uygulamasının hayata geçmesi sektöre atak yaptıracak inancındayım” dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Hükümetin hayvancılık sektörünü canlandırmak için önemli çalışmalar imza attığını ifade etti. Başkan Cesim Ercik, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız sektörü hareketlendirmek için ciddi projeler üretiyor. Bakanlığımızın son projesi hayata geçtiğinde hayvancılık sektörü atağa kalkacaktır inancındayım” diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı çalışmayla damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde, faiz indirimli işletme ve yatırım kredisi kullandırılabilmesi için üreticilerin işletmelerinde bulundurmaları gereken manda veya damızlık süt sığırı sayısı 10 baş ve üzerinden en az 5 başa düşürdüğünü belirten Ercik, Bakanlığın önemli bir çalışmasından daha bahsetti. Cesim Ercik, “Bu yeni projeyle sektöre önemli bir destek gelmesi hedefleniyor. Yeni çalışmaya göre vatandaşlarımız kendisine hayvan alacağı zaman ipotek yolunda çözüm arıyordu. Evini, arabasını bile ipotek ettiren vardı. Yeni çalışmayla artık bu uygulama sonlanacak. Artık daire, araç gibi mülkler değil hayvan rehin verilecek ve kredi de alınabilecek” dedi. AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, bu yeni kredilendirme çalışması için Bakanlığın Ziraat Bankası ile görüşmeleri son noktaya getirdiğini ifade ederek, “Aynı uygulamaları meyve ağaçları için de gerçekleştirmek için çalışmalar var” şeklinde konuştu. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

imgegazetesi.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

 
URA MEDYA