Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali 24 Mayıs’ta başlıyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivali 24 Mayıs’ta başlıyor


Mut ilçesinde Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin 62’incisi bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

 

Mut ilçesinde Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nin 62’incisi bu yıl 24-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festivalle ilgili bilgi veren Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, “Bu yıl 62’cisini kutlayacağımız Mut Karacaoğlan Kültür ve Sanat Festivalimiz, 24- 26 Mayıs tarihlerinde başlayacak. Bahçeler cenneti olan Akdeniz bölgesinde Torosların güney yamaçlarında lokalize olmuş, tamamen mikro klima özelliğe sahip ilçemizde, ekonomimiz zaten tarıma dayalı bir ekonomi. İnsanlarımızın yüzde 95’i tarıma dayalı, dolaysıyla ana ürünlerimizden birisi olan kayısının gerek ülkemizde gerekse yurt dışında tanıtılmasıyla ilgili festivalimizin bu yıl 62’cisini düzenleyeceğiz” dedi.

24 Mayıs Cuma günü saat 14.00’te Tarihi Çınaraltı Parkında festivalin açılışının yapılacağı bilgisini veren Orhan, "Her yıl olduğu gibi halk oyunlarıyla açılışını yapacağız. Açılıştan sonra protokol konuşmaları olacak. Bunun yanı sıra yine klasik kayısı yeme yarışması, havuza kayısı dökme etkinliği festivalimiz kapsamında olacak. Tabi bu aynı zamanda hem kayısı hem kültür hem de sanat. Karacaoğlan ilçemiz için son derece önemli bir değer. İlçemizde Karacaoğlan ismiyle anılan Karacaoğlan köyünde de Karacaoğlan’ın mezarının olduğu ve anma noktasında bir etkinliğimiz olacak” diye konuştu.

Festivalde konserlerin de yer alacağını kaydeden Orhan, "İlçe şehir stadımızda konserlerimiz olacak. Festivalden ziyade bizim için bayramın birinci günü akşamı ilçe stadında yerel Türk Halk Müziği sanatçısı olan Ali Rıza Yılmaz yer alacak. Daha sonrasında Mustafa Taş ve arkasından Oğuzhan Koç konser verecek. Festivalin ikinci günü gündüz ise pehlivanlarımızın güreş müsabakası düzenlenecek. Akşamı ise Mehmet Han Toksöz Grubu, Eypio ve Zara konserimiz olacak. Üçüncü günü gündüz de güreş müsabakasının finali. Bunun yanı sıra satranç, voleybol, resim sergisi, güreş gibi dallarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha önceki festivallerden farklı olarak şehir stadında tamamen çocuklarımıza yönelik bir çocuk şenliği yapılacak. Palyaço gösterisi gibi gösteriler yapılacak. 14 saniyelik festivalle ilgili bir reklam filmimiz var. İstanbul gibi illerde gösterilecek” ifadelerini kullandı.

Festivale herkesi davet eden Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, sofralık kayısıda Türkiye’nin yüzde 90’nını karşılayan bir ilçe olduklarını vurgulayarak, etkinliğin önemini dile getirdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA