Mersin’de öğrencilerin sınav kaygısını aşmaları için destek veriliyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de öğrencilerin sınav kaygısını aşmaları için destek veriliyor


Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye büyük bir hızla hazırlanan öğrenciler, seri soru çözümleriyle de konulara odaklanıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’na (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için kurs merkezi öğretmenleri tarafından rehberlik çalışmalarına hız verildi.

Yıl boyunca Tarsus’tan Anamur’a kadar bulunan kurs merkezlerinde LGS ve YKS’ye büyük bir hızla hazırlanan öğrenciler, seri soru çözümleriyle de konulara odaklanıyor. Kurs merkezi öğretmenleri eşliğinde günlük denemelere giren öğrenciler, bu denemeler sayesinde sınav anında yaşayabilecekleri zaman yönetimi sıkıntısının da önüne geçiyor. Kurs merkezi öğretmenleri, öğrencilerin deneme sonrası yanlış yaptıkları veya boş bıraktıkları soruların analizlerini çözümlerle hızla yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, sınav öncesi de sınav sonrası da öğrencilerin yanında olarak, eğitim hayatlarının her aşamasına katkı sunmayı sürdürüyor.

“Verilen rehberlik hizmetiyle, öğrencilerin sınav kaygısının önüne geçiliyor”

Sosyal Hizmetler Dairesine bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde rehber öğretmen olarak görev yapan Duygu Çeviker, tüm kurs merkezlerinde sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenler konusunda rehberlik çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Sınava kalan sürede, öğrencilerimizin zaman alıcı ve zor konularla zaman kaybetmektense, pratik yaparak çok daha iyi olabilecekleri konulara odaklanmalarını öneriyoruz. Eğer çok ciddi boyutlarda konu eksikleri yoksa, bol soru çözümü ve günlük deneme uygulamaları hem deneme stresini kontrol etmek hem de zaman yönetimini sağlamak açısından çok verimli olacaktır. Her gün süre tutarak yapılan denemeler, öğrencinin soru çözümünde hızlanmasını sağlayacak ve bu sayede zamanı daha verimli kullanarak sınavı yetiştirme kaygısı yaşamasının önüne geçilecektir” dedi.

“Seri denemelere başlayarak, öğrencilerimize gerçek sınav ortamını yaşatıyoruz”

Çeviker, sınava hazırlık sürecinin başından sonunda kadar öğrencilerin yanında olduklarını kaydederek, “Kurs merkezlerimizde seri denemelere başlayarak, öğrencilerimize gerçek sınav ortamını yaşatıyoruz. Bununla birlikte sınav günü yaşanabilecek olası aksiliklerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Ayrıca deneme sonrası yapılan deneme analizleri ve soru çözüm saatleriyle, öğrencilerimizin eksiklerini hızla tespit edip, tamamlaması için gerekli desteği sağlıyoruz. Hızlı konu tekrarları, anahtar bilgilerin gözden geçirilmesi de bu süreçte öğrencilerimize katkı sağlayacaktır. Tüm sınav süreci boyunca olduğu gibi, öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Güzel sonuçlar alacakları bir sınav olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA