Mersin’de özel gereksinimli çocuklar için ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de özel gereksinimli çocuklar için ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi


Mersin Büyükşehir Belediyesince, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesince, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ dolayısıyla özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata daha çok katılmasını sağlamak amacıyla ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Seyfi Alanya Spor Salonu’nda düzenlenen şenlikte, özel gereksinimli çocuklar ve aileleri hep birlikte yer aldı. Spor salonunun içerisinde oynanan halat çekme, çuval yarışı, ip atlama, kaşıkla top taşıma gibi geleneksel oyunları öğrenen çocuklar; masa tenisi, curling, hemsball ve futbol gibi oyunlar ile de birbirleriyle rekabet ettiler. Spor salonu bahçesinde kurulan şişme oyun gruplarında ise çocukların sevinci ve mutluluğu doruklara çıktı. Çalınan müzik eşliğinde dans eden çocuklara sık sık aileleri de eşlik etti. Büyükten küçüğe herkesin çok eğlendiği ve keyifli vakit geçirdiği etkinlikte, ikramlıklar da çocukların ağızlarını tatlandırdı. Etrafı çocuk neşesi ve kahkahalarının sardığı, engellerin yalnızca zihinde olduğunu göstermeyi amaçlayan farkındalık etkinliği; hem özel gereksinimli çocukları hem de ailelerini oldukça memnun etti.

“Hem farkındalık oluşturduk hem de çocuklarımız doyasıya eğlendi”

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığına bağlı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, ‘10-16 Mayıs Engelliler Haftası’ kapsamında bir dizi etkinlik planladıklarını dile getirerek, “Bir hafta boyunca 12 etkinliğimiz var. Burada özel gereksinimli çocuklar ve öğrencilerle birlikte, çok güzel bir oyun şenliği gerçekleştirdik. Çocuklarımız salonda sporları deneyimlerken, dışarıda şişme oyun gruplarında müzik eşliğinde eğlendiler. Sonraki günlerde de çeşitli programlarımız olacak. Bu kapsamda hem farkındalık oluşturmak hem de çocuklarımızın eğlenmesi için böyle bir etkinlik düzenledik” dedi.

Özel gereksinimli bireylere destek olmak için Büyükşehir Belediyesine yapmış olduğu uygulamalar hakkında da bilgi veren Gerboğa, “Amacımız; bünyemizde yer alan tesis ve eğitim merkezleri ile özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata katılımlarını sağlamak, ailelerine de psikolojik danışmanlık hizmeti vermek. Onların eğitimlerine katkı sunmak, bağımsız birer birey olarak toplumda yer almalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

İlerleyen günlerde yapmayı planladıkları etkinlik dizisinden de bahseden Gerboğa, “Önümüzdeki günlerde özel gereksinimli çocuklarımızın, alışveriş merkezinde gösterileri olacak. Daha sonrasında konser ve engelsiz sanat atölyemiz ile bocce turnuvamız olacak. Yine özel çocuklarımızla birlikte Tarsus’ta bir şenlik düzenleyeceğiz. Anneler için de beden ve ruh sağlığı atölyelerimiz olacak. Bu haftayı dolu dolu geçirmeyi düşünüyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yıl boyunca özel gereksinimli çocukların talepleri doğrultusunda çeşitli organizasyonlar ve etkinlikler düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şenlikte çocuklar dans edip, bol bol oyun oynadılar

Etkinliği çok beğendiğini söyleyen anne Elif Ensari, “Gayet güzel ve eğlenceli geçti. Çocuklarımızın zamanı genelde evde geçiyordu ve ihtiyaçları vardı. Çok güzel bir parkur oluşturulmuş. Güzel bir aktivite oldu” derken, otizmli bir çocuğu bulunan Anne Özden Sıkık, “Onlar bugün çok mutlu oldular. Çok güzel bir gün. Her zaman böyle etkinliklerin olmasını istiyoruz. Çocuklar hem sosyalleştiler hem de enerjilerini attılar” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA