KIZILAY 1 BUÇUK MİLYON SOFRAYA KURBAN ETİNİ ULAŞTIRDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KIZILAY 1 BUÇUK MİLYON SOFRAYA KURBAN ETİNİ ULAŞTIRDI


Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, bu yıl kurban bağışı toplama kampanyası sürecinde kendilerine destek olan tüm bağışçılara teşekkür ederek, “1 buçuk milyon kişinin sofrasına kurban etlerimiz ulaşmıştır” dedi

 

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, bu yıl kurban bağışı toplama kampanyası sürecinde kendilerine destek olan tüm bağışçılara teşekkür ederek, “1 buçuk milyon kişinin sofrasına kurban etlerimiz ulaşmıştır” dedi.

Türk Kızılayı Mersin Şube Başkanı Necmi Erdem, kurban bağışı kampanyasına katılan tüm bağışçılara teşekkür etti. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayı’nın, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını söyleyen Başkan Erdem, “ Türk Kızılayı bu sene Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Güney Asya’ya kadar yaklaşık 30 ülkede kurban kesimi gerçekleştirdi. Bu kapsamda Türk Kızılayı yurt içinde 27.650, yurt dışında 50.580 olmak üzere toplam 78.230 hisse karşılığı kurban kesimi gerçekleştirmiştir. Kurban bağışlarının kesimi sonrasında ise yaklaşık 1 milyon 500 bin insanın sofrasına kurban eti ulaştırılmıştır” dedi.

YIL BOYUNCA ETLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILACAK

Yurtdışında yapılan kurban kesimleri sonrasında etlerin üç gün içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını da söyleyen Başkan erdem, “Yurtiçinde kesilen kurbanlardan elde edilen etler ise kesimi gerçekleştiren Et ve Süt Kurumu’nun modern tesislerinde 800 gramlık konserveler haline getiriliyor. Yurt içindeki bu uygulamada, kurban etlerini üç gün içinde dağıtmak yerine kuşbaşı ve kıyma kavurması yapılıp, konserveledikten sonra raf ömrünü 18 aya çıkartılıyor. Bu sayede Türk kızılayı olarak yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine kurban eti ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA