Mersin’de Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi toplantısı | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi toplantısı


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 5.Bölge Müdürü Ecvet Doğan, Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi ile birlikte yolcu, kargo ve yük taşıma araçlarının çıkış yaptıkları noktadan izleyecekleri güzergaha, taşıdıkları yük miktarından yolcu sayısına ve varacakları yere kadar her şeyin kayıt altında olacağını, bu durumun da karayollarındaki güvenlik açığını kapatacağını söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

MTSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılara Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi ile ilgili çeşitli eğitimler verildi. Toplantıda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Mahmut Gürses, toplantıların 9’uncusunu Mersin’de düzenlediklerini hatırlatarak, "Bu sistem bizim için artık zorunlu bir konu. Çünkü, temel unsur ulusal güvenlik. O yüzden bugünkü toplantı çok önemli. Bugün farklı olarak tarifesiz yolcuda da bir tanıtımımız olacak. Bu toplantılarla bizler hem öğreniyor hem de öğretiyoruz" dedi.

"Karayollarının güvenlik açığı kapatılacak"

Ulaştırma Elektronik Takip Denetim Sistemi’nin karayollarındaki güvenlik açığını kapatacağını aktaran Bölge Müdürü Ecvet Doğan, "Yolcu kargo ve yük taşıma araçlarının çıkış yaptıkları noktadan izleyecekleri güzergaha, taşıdıkları yük miktarından yolcu sayısına ve varacakları yere kadar detayların yola çıkmadan bildirileceği yeni sistem, karayollarının disiplin altına alınacağını göstermiştir. Ayrıca karayollarındaki güvenlik açığını da kapatacak. Her türlü yolcu ve yükü kayıt altına alacak yeni sistemle yollar daha güvenli hale gelecektir. Dolayısıyla sistem ve sektör verileriyle ilk kez gerçek zamanlı ve doğru bir şekilde ulaşılacağı, güvenlik açısından bunların anlık paylaşımı ve veri analizine dayalı gelecek planlaması imkanı da doğacaktır" ifadelerini kullandı.

"Türkiye’den kim, neyi nereye taşıyor görmek istiyoruz"

Karayolları Taşıma Yönetmeliğinin geçmiş dönemlerdeki durumuyla ilgili bilgi veren Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Yolcu ve Eşya Daire Başkanı Kerim Cicioğlu ise, "2003 yılına kadar ülkemizde taşımacılığa ilişkin düzenlenmiş bir kanun yoktu. Taşımacılarımızın hakları, nasıl taşıma yapacakları ve ne yönde taşıma yapacakları ile ilgili düzenlemeler bulunmamaktaydı. 2003 yılında Karayolları Taşıma Kanunu çıktı ve bu da ülkemiz açısından taşımacılıkta bir devrim oldu. 2004 yılında ise ilk Karayolları Taşıma Yönetmeliğimiz çıktı. Bu yönetmelikle Türkiye’deki taşımacıların yüzde 95’ini biz kayıt altına aldık. Bu anlattıklarım taşımacılık sektörünün kayıt altına alınmasının birinci faslıydı. Şimdi yeni sistem ise ikinci faslı oluyor. Türkiye’den kim, neyi, nereden, nasıl ve nereye taşıyor bunu devlet olarak görmek istiyoruz. Onun içinde bu sisteme geçiş yapıyoruz" şeklinde konuştu

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA