30 AĞUSTOS MEZİTLİ’DE COŞKUYLA KUTLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
30 AĞUSTOS MEZİTLİ’DE COŞKUYLA KUTLANDI


Mezitli Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğini Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı

 

Mezitli Belediyesi'nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğini Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımıyla kutlandı.

Yaklaşık olarak 5 bin kişinin katıldığı 30 Ağustos kutlamaları aynı zamanda canlı olarak sosyal paylaşım sitesinden de yayınlandı.

 YÜRÜYÜŞE BİR ÇOK KURUM VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI KATILDI

 Mezitli Belediyesi önünden saat 19.30'da yürüyüş kortejiyle başlayan kutlamalar, Demokrasi Meydanında devam etti. Bir çok kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapılan yürüyüşe yoğun bir katılım gerçekleşti. Demokrasi Yürüyüşüne; CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Konsolosluğu, Mersin Üniversitesi, Mersin Barosu, Siyasi Partiler İl Başkanlıkları ve İlçe Belediye Başkanlıklarının destek verdi. Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerinden ise; Mersin Devlet Opera ve Balesi, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, DİSK - Genel İş Sendikası, Mersin Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği, Akut-Kurtarma Derneği, İçel Soroptimisit Kulübü, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mezitli Cumhuriyet Kadınları Derneği, Mezitli Lions Kulübü, Mezitli Leo Kulübü, Mezitli Soroptimisit Kulübü, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV), Dersimliler, Tüm Bel-Sen, Mezitli Emekliler Derneği, Mezitli Alevi Kültür Derneği, Alzheiemer Derneği, Mersin Bisiklet Derneği, Mezitli Gençlik Kültür Dayanışma Derneği, Mezitli Belediyesi Spor Okulları, Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mezitli Emekçi Kadınlar Derneği, Mersin Muhtarlar Derneği, Mezitli Ressamlar Derneği, Mersin Kafkas Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Akdeniz Lions Kulübü, Mezitli Yeşillendirme Derneği, Aquademi Dalış Derneği, Yelda Sanat, Dans Eden Anadolu Halk Oyunları Ekibi, Fatih Lions Kulübü,Kıbrıs Türk Kültür Derneği ve Türkiye Gençlik Birliği'nin katılımlarıyla gerçekleşti.

ÇOCUKLAR GÖZYÜZÜNE BALON UÇURDU

 Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Atatürk'ün sevdiği eselerini seslendirmesi ile başlayan program, Yelda Sanat Merkezinin düzenlediği Tango gösterisi ile devam etti. Mersin Kafkas Derneği'nin düzenlediği Kafkas dansı gösterisi ve Dans Eden Anadolu Halk Oyunlarının Zeybek gösterisi sonrası sahneye Mezitli Alfa Leo Kulübü ve Mezitli Lions Kulübü sahnede çocuklar eşliğinde dev Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı açarak, 10. Yıl Marşını hep bir ağızdan söylediler. Alanda bulunan çocuklarda davet edilerek hep beraber gökyüzüne balon uçurdular.

 GÜN AYRIŞMA GÜNÜ DEĞİL

 Cumhuriyet değerlerinin toplumun ortak değeri olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan; '' Çok değerli dostlar biraz burukta olsa 30 Ağustos Zafer Bayramını coşkuyla kutluyoruz. 30 Ağustos bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının kazandığı zaferin taçlandığı gündür. 30 Ağustos özgür, laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti ile Atatürk İlke ve İnkılapları ilkelerinin zirvesidir. Bu vesile ile Zafer Bayramınızı kutluyorum. Değerli dostlar bugün ayrışma günü değil kimseyi ötekileştirme günü değil ve bunu sizler başardınız. Demokrasi Meydanı'nda bundan sonra hep beraber buluşacağız. Ortak noktamız Cumhuriyet, Laiklik ve Atatürk İlke ve İnkılapları katılanlara yürekten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'' Konuşması sırasında orada bulunan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Konsolosu , Mersin Barosu, İlçe Belediye Başkanlıkları, CHP ve diğer Siyasi Partiler İl Başkanlıkları ve katılan tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Dernekleri başkanlarını tek tek sahneye davet eden Başkan Tarhan, daha sonra gösterileri izlemek üzere vatandaşların yanına geçti. Gösteri süresince vatandaşların yanına giderek bire bir katılımları için teşekkür eder Başkanımız Neşet Tarhan, vatandaşların fotoğraf çektirme istediklerini kırmayarak herkesle fotoğraf çektirdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA