MERSİNLİ GENÇLER 57. ALAY ÇANAKALE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MERSİNLİ GENÇLER 57. ALAY ÇANAKALE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR


Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Gençlik Merkezi koordinesinde Mersin Tren Garının önünden başlayan “57. Piyade Alay Çanakkale Şehitleri Anma Vefa Yürüyüşü”nde gençler, Mehter marşları eşliğinde Cumhuriyet Alanına kadar yürüdüler.

 

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Gençlik Merkezi koordinesinde Mersin Tren Garının önünden başlayan “57. Piyade Alay Çanakkale Şehitleri Anma Vefa Yürüyüşü”nde gençler, Mehter marşları eşliğinde Cumhuriyet Alanına kadar yürüdüler.

Cumhuriyet alanında saygı duruşu ve istiklal marşının ardından mehter takımı milli ve manevi duygulara hitap ederken, Çanakkale şehitleri için Kur-an’ı-kerim okundu dualar edildi.

Çanakkale zaferinin milli birlik ve beraberlik neticesinde kazanıldığını ve Çanakkale zaferinde 57. Alayın ayrı bir yeri olduğuna vurgu yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş;  ”  57. Alay Çanakkale savaşında kahramanca mücadele eden en önemli alaylardan biridir.   57.Alay ve Çanakkale zaferi şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anmak için gençlerle birlikte yürüyüşü ve anma programını gerçekleştirdik.

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Mersin Gençlik Merkezi olarak bu tür organizasyonlarda gençlerimizi bir araya getirerek milli duygularımızı değerlerimizi gençlerle dehada pekiştirmek, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi göz renklerimiz ayrı ama gözyaşlarımız aynı zihniyetiyle bu gençlerimizi bir araya getirdik. Çanakkale, kurtuluş savaşında, 15 Temmuzda bu millet gücünü ve ferasetini gösterip birlik ve beraberliğini bütün dünyaya haykırdıysa, bugünde Afrin’ de yarında başka bir yerde bu birlik beraberliğini bu gücünü bütün dünyaya haykıracaktır. Mersinli gençlerimizde bu anlamlı günde yine bu zihniyete karşı birlik beraberlik içerisinde seslerini duyurarak haykırarak bu milletin evlatları olduklarını göstermişlerdir. Ülkesi ve milleti için kahramanca savaşıp şehit düşen Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum” dedi.

Cumhuriyet alanındaki etkinliklerin ardından Günün anlamına binaen gençlere kırık buğday çorba dağıtıldı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA