KADINLAR HAREKETE GEÇTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
KADINLAR HAREKETE GEÇTİ


Yerel yönetimlerde görev ve sorumluluk almak isteyen "Kadın Muhtar Adayları" Yenişehir Kent Konseyinde yapılan dayanışma toplantısında bir araya geldi. İlk toplantıda 6 kadın adaylığını açıkladı.

 

Yerel yönetimlerde görev ve sorumluluk almak isteyen "Kadın Muhtar Adayları" Yenişehir Kent Konseyinde yapılan dayanışma toplantısında bir araya geldi. İlk toplantıda 6 kadın adaylığını açıkladı.

GİŞKAD Kurucu Başkanı İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ, temsilde kadın sayısının artmasının demokrasi açısından önemine vurgu yaptı.

Yenişehir Kent Konseyi lokalinde muhtar adayı kadınlar bir araya geldi. Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Kurucu Başkanı İnşaat Mühendisi Cavidan Demirağ'a oy birliği ile sivil oluşumun yürütme kurulu öncülüğü görevi verildi. Yardımcılıkları ise Selda Uysal ve Nuran Duğaroğlu oldu. Önümüzdeki süreçte kadın adayların sayısının artması ve planlı koordineli çalışma modeli ile dayanışma temelinde tüm adaylara destek olma kararlılığı gösterildi.

İlk toplantıda;  Özlem Altıntaş,  Mediha Bulkan, Gülbeyaz Kırış, Nihal Atlı, Hayriye Hamarat ve Yasemin Demiralp adaylıklarını açıkladı.

YEREL YÖNETİMDE KADIN BAKIŞ AÇISI

Adaylıklarını açıklayan kadınları kutlayan Demirağ, "Siyasi temsilde kadın oranları artması sadece kadınlar açısından bir avantaj olarak kalmayacak, Türk demokrasisi açısından da yararlı olacaktır. Böylece demokrasi, toplumun kadın ya da erkek demeden tüm kesimlerinde uygulanmış olacak, kadın bakış açısı ve yaratıcılığıyla yeniden şekillenecek olan yerel yönetimler vatandaşlar için daha işlevsel konuma gelecektir" dedi.

PARTİLER ÜSTÜ KADIN DAYANIŞMASI

Kadın erkek fırsat eşitliğinde kadınların dezavantajlı grupta kaldığını ifade eden Demirağ, önümüzdeki döneme dair şu tavsiyelerde bulundu:

"Buluşmayı çok anlamlı buluyorum. Amacımız belli. Bu parti dışında bir şey, parti çalışması gibi algılanmasın sivil olarak kadın dayanışması. Bir araya gelen arkadaşlarımın her birini, bir orkestranın bir enstrümanı gibi görüyorum. Tabi işin içinde şefkte olmalı. Gündemimiz muhtar adayı arkadaşlarımıza bizim katkımız ve onlarla bir arada neler yapabiliriz? Mevcut muhtarlarımızı da ikinci aşamada bir araya getirmemiz gerekecektir."

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA