BİRİCİK’TEN MÜJDE: OTOBÜS VERGİSİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
BİRİCİK’TEN MÜJDE: OTOBÜS VERGİSİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ


Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, minibüslerden otobüs vergisi alınmasına ilişkin başlattıkları mücadelede mutlu sona ulaştıklarını belirterek, “Minibüsçü esnafını zora sokan bu yanlış uygulamadan dönülmüştür. Uygulama 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecektir” dedi.

 

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, minibüslerden otobüs vergisi alınmasına ilişkin başlattıkları mücadelede mutlu sona ulaştıklarını belirterek, “Minibüsçü esnafını zora sokan bu yanlış uygulamadan dönülmüştür. Uygulama 2019 yılından itibaren yürürlüğe girecektir” dedi.

Mersin Minibüsçüler Odası Başkanı Abdulaziz Biricik, minibüsçü esnafı yıllardır zora sokan otobüs vergisi ile ilgili başlattıkları mücadeleden zaferle ayrıldıklarını söyledi. 2019 yılında yürürlüğe girecek uygulama ile artık minibus esnafından otobüs vergisi alınmayacağını belirten Başkan Biricik, “Artık ruhsatında minibüs yazan araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi olarak otobüs tarifesi uygulanmayacak. Yani şu anda 888 TL olması gerekirken minibüsçü esnafına uygulanması gereken MTV Kanundaki t tanımdan kaynaklı bir yanlış uygulamadan dolayı 2 bin 241 TL olarak uygulanıyordu. Yapılan görüşmeler sonucu bu yanlış düzeltildi. 2019 yılından itibaren düzeltilmiş hali ile uygulamaya geçecek" dedi.

RUHSATTA NE YAZIYORSA ONUN VERGİSİ ÖDENECEK

Yeni düzenleme ile artık araç sahiplerinin ruhsatta ne yazıyorsa onun vergisini ödeyeceğini belirten Başkan Biricik, "Kanundaki tanımdan kaynaklı olarak minibüslerden alınan otobüs vergisinin sona ermesi için ciddi bir çalışma ve mücadele dönemi geçirdik. Nihayet, Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) Kanununda gerekli değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun TBMM Genel Kurulunda görüşülerek kabul edildi. Yeni düzenleme ile her araç sahibi, ruhsatında ne yazıyorsa onun vergisini ödeyecek. Önceki uygulamada ruhsatında minibüs yazan, vergi mükellefiyeti minibüs işletmesi olarak kayıtlı olan ve hatta trafik sigortası dahi minibüs olarak düzenlenen araçlar, iş MTV ödemeye gelince otobüs kabul ediliyordu ve minibüs vergisinin iki katından fazla vergi çıkıyordu. Bu yanlışın düzeltilmesi için mücadele veriyorduk. Sonunda düzeldi. Yanlışın düzeltilmesinde emeği geçen herkese sorunu çözülen minibüsçü esnafımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA