MESKİ DÜNYA SU GÜNÜ RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESKİ DÜNYA SU GÜNÜ RESİM YARIŞMASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında “Ödüllü Resim” yarışmasını kazananları belli oldu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü “22 Mart Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında “Ödüllü Resim” yarışmasını kazananları belli oldu.

Bu yıl ‘Su ve Doğa’  konulu düzenlenen resim yarışmasında öğrenciler iki ayrı kategoride yarıştı. Resim yarışmasına toplam 693 adet resim katılırken, dereceye giren resimler Ahmet Yeşil‘in başkanlığındaki jüri üyeleri tarafından seçildi. Yarışmanın 05-08 Yaş grubunda birincilik ödülünü Küçük Şeyler Anaokulundan Minel Bağırsakçı, ikinciliği ODTÜ Geliştirme Vakfından Asi Altunel, üçüncülüğü  Necdet Ülger İlkokulu’ndan Kıraç Karadamar aldı. Yarışmanın 09-13 Yaş Grubunda ise Necdet Ülger Ortaokulundan Ali Karadamar birinci olurken, Özel Toros Ortaokulundan Ecenur Köroğlu ikinci, Özel Mersin Doğa Okullarından Deniz Aktarla üçüncü oldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "MESKİ Genel Müdürlüğü olarak “Su ve Doğa” konulu resim yarışması düzenleyerek Mersin’deki su kullanımı ve su kaynaklarının, öğrenci gözüyle ortaya çıkarılmasını amaçladık. Su kıtlığı ile mücadele, su tasarrufu, suyun önemi, su kaynaklarının sınırsız olmadığı, su ve doğa, atık suların çevreye zararsız hale getirilerek arıtılması gibi konular başta olmak üzere su ile ilgili işlenebilecek  her konunun öneminin genç nesillere benimsetilmesini, yarışma ile hayatın her anında var olan ve hayat fonksiyonlarını dengede tutan suyu resimlerle anlatıp, suyun temiz kalması, bilinçli ve verimli kullanılması, atık su konusunda özellikle öğrenciler başta olmak üzere tüm bireylerin bilinçlendirilmesini hedefledik. Yarışmamıza katılıp dereceye girip ödüllerimizi kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyoruzdenildi.

Yapılan açıklamada;  ‘’resim yarışmasında birinci olan öğrencilere, dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere tablet ve 3. olan öğrencilere mini tablet verilecek olan yarışmanın ödülleri,  22 Mart 2018 Perşembe günü Mersin Büyük Şehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı düzenlenecek törenle ödüller verilecek olup, dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen resimler 22 Mart 2018 Perşembe günü sergilenecektir. Yarışmada dereceye giren ve mansiyon ödülleri alan yarışmacıların tam listesi kurumumuzun web sitesi olan www.meski.gov.tr adresinde yayınlanacaktır.’’ bilgisi verildi.

 

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA