GÖÇER: SOSYAL MEDYADAKİ TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ? | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GÖÇER: SOSYAL MEDYADAKİ TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?


Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik

 
Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları İçel Anadolu Lisesi’nde yapıldı. 
 
Av. Güray Göçer sunumunda, sosyal medyada aracılığı ile işlenen suçlar konusunda farkındalık yaratarak, çocuklara sosyal medyanın tehlikelerinden korunma yollarını anlattı. Göçer, “Küçük yaşta çocukların sosyal medya kullanıcısı olmaları beraberinde birçok tehlikeyi getirebilir, yani çocukları suç işlemeye itebilir. 18 yaşından küçükler sosyal medya kullanıcısı olmamalı” dedi.
İçel Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eğitim çalışmasına, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ruşen Ayşen Ayılgan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kitlesel bir iletişim aracı olarak kullanılan sosyal medya aracılığı ile işlenen suçlar hakkında bilgiler veren Av. Güray Göçer, “Tehdit, şantaj, nefret ve ayrımcılık, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma, haberleşmenin engellenmesi, hakaret, haberleşmenin gizliliğinin ihlali, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, güveni kötüye kullanma, nitelikli dolandırıcılık, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, suç işlemeye tahrik etmek, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek, aşağılamak, kanunlara uymamaya tahrik etmek, hayasızca hareketler, müstehcenlik, çocuğu veya bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, iftira, başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması, suç uydurma, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, gizliliğin ihlali, ses veya görüntülerin kayda alınması, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, devletin egemenlik alametlerini aşağılama, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama, yasaklanan bilgileri açıklama gibi konular, sosyal medyada işlenen başlıca suçlardır” diye konuştu. 
 
“18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER SOSYAL MEDYA KULLANICISI OLMAMALI”
 
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nda sosyal medya aracılığıyla düzenlenen suçlar için özel ve ayrı bir madde olmayıp, klasik şekilde işlenebilen suçlara ilişkin maddeler aracılığıyla soruşturma ve kovuşturma yapılabildiğinin bilgisini veren Av. Güray Göçer, çocuklara sosyal medyanın tehlikelerinden korunmanın yollarını anlattı. Ergenlik dönemi öncesi çocukların tehlikeyi, doğruyu, yanlışı göremeyeceği, bu nedenle suç işlemeye daha meyilli olabileceğini ifade eden Göçer, öğrencilere sosyal medya paylaşımlarında nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda bilgiler vererek, “Sosyal medyadaki tehlikenin farkında mısınız? Çocukların kendilerine özel olarak sosyal medya hesapları kullanmaları gereken yaş, ergenlik sonrası, yani 18 yaş ve üstüdür. Küçük yaşta çocukların sosyal medya kullanıcısı olmaları beraberinde birçok tehlikeyi getirebilir, çocukları suç işlemeye itebilir” şeklinde konuştu.
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA