MESİAD YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE BASIN MENSUPLARI BİR ARAYA GELDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESİAD YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE BASIN MENSUPLARI BİR ARAYA GELDİ


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 15. Olağan Genel Kurul’unda göreve gelen yeni kurul üyeleri ve basın mensupları bir araya geldi.

 
Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) 15. Olağan Genel Kurul’unda göreve gelen yeni kurul üyeleri ve basın mensupları bir araya geldi.
 
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin 27 yıl önce kurulmuş olan, kentin önemli ve öncü STK’sı olduğunu belirterek “Yeni dönemde amacımız MESİAD’ın yarım kalan projeleri ile ilimiz ve bölgemizde kısa, orta ve uzun vadeli
planlar üretmektir.’’ dedi. 
 
 
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, konuşmasının devamında hayata geçirmek istenilen projeleri şu şekilde sıraladı:
· “ İlimizde özellikle Akdeniz ilçemizin kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır bu kentsel dönüşüm semt ve ada bazında planlı bir şekilde yapılmalıdır, bunu da yakından takip edeceğiz.
· Mersin Üniversitesi ile başlattığımız birliklerimizi Toros ve Çağ Üniversiteleri ile genişleterek sürdüreceğiz.
· Mersin’ in gelişmesinin önündeki en büyük engel olan birlikte hareket edememe durumu bizim için çok önemlidir. Bu bağlamda Mersin dayanışması için bütün 
Oda, Birlik ve Dernekler (MTSO, MEP, OSB vb.) ile iyi ilişkiler kurarak güçlü Mersin lobisini yaratmaya çalışacağız.
· Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bütün belediyelerle iyi ilişkiler içerisinde çalışarak 4. Çevreyolunun açılması, 2. Çevreyolunun batı aksının Davultepe-Tece’ ye kadar uzatılması, doğu aksının da OSB’ ye kadar açılmasını sağlamak için görüşmeler yapacağız. 
· Mersin ana konteyner limanının ve liman bağlantı yollarının açılması için bütün kurumlarla ortak çalışacağız.
· Organize Sanayi Bölgelerinin genişleme alanlarının hayata geçirilmesi için OSB ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüteceğiz.
· İhalesi yapılan Otoyol-OSB bağlantı yolunun bir an önce başlaması ve alın gişelerinin bu kavşağa alınması için girişimlerde bulunacağız. “
 
 
Ayrıca; İpek demiryolu projesi için çalışmalar yapılacağını da belirten MESİAD Başkanı Engin, Konya-Karaman-Taşucu Seka Liman bağlantısı demiryolu projesi için de Meram Kalkınma Ajansı ve bölge STK’ ları ile ortak lobi faaliyetleri yürütüleceğini ekledi.
 
Projelerin hayata geçmesi için basın mensupları ile yoğun bir işbirliği içerisinde olunması gerektiğini vurgulayan MESİAD Başkanı Engin, katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak, yeni dönemin MESİAD ve Mersin’ e hayırlı olmasını temenni etti. 
 
 
MESİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin kendilerini tanıtmasının ardından soru-cevap şeklinde ilerleyen organizasyon toplu fotoğraf çekiminin ardından sonlandırıldı.
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA