GÜMRÜK VERGİSİ TAHSİLAT İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
GÜMRÜK VERGİSİ TAHSİLAT İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM


Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, amme alacağının geri verilmesinde gümrük idaresince öncelikle yükümlünün Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlarına mahsup yapılacağını, kalan tutarın ise Maliye Bakanlığına bağlı

 

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, amme alacağının geri verilmesinde gümrük idaresince öncelikle yükümlünün Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlarına mahsup yapılacağını, kalan tutarın ise Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlara mahsup edileceğini duyurdu.

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, gümrük vergisi tahsilat işlemleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kamu alacağının geri verilmesinde gümrük idaresince öncelikle yükümlünün Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlarına mahsup yapılacağını söyleyen Başkan Kılıç, “Kalan tutar ise Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlara mahsup edilecek” dedi.

Konu ile ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Gümrük Genel Tebliğinde (Tahsilat İşlemleri) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini de belirten Başkan Kılıç, “Buna göre, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun doğrultusunda, amme alacağının geri verilmesinde gümrük idaresince öncelikle yükümlünün Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlarına mahsup yapılacak, mahsup sonrası kalan bir tutar bulunması halinde ise bu tutar, Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerine olan muaccel borçlarına mahsup edilecek. Öte yandan, yükümlü tarafından borç durumunu gösteren belge talebinde bulunulması halinde bu talep, talebin yapıldığı gümrük idaresince karşılanacak” şeklinde konuştu.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA