MESİAD ‘YENİ ÜYELERE PLAKET TÖRENİ VE YILSONU BALOSU’ DÜZENLEDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESİAD ‘YENİ ÜYELERE PLAKET TÖRENİ VE YILSONU BALOSU’ DÜZENLEDİ


Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından ‘Yeni Üyelere Plaket Töreni ve Yıl Sonu Balosu’ gerçekleştirildi.

 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) tarafından ‘Yeni Üyelere Plaket Töreni ve Yıl Sonu Balosu’ gerçekleştirildi.
 
Divan Otel’de gerçekleştirilen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, il protokolü, dernek üyeleri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile iş insanları, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Deniz, gecenin açılış konuşmasında; Mersin’in sahip olduğu tarım potansiyeli, dış ticaret limanı, uzun kıyıları, iklimi, doğal bitki örtüsü, su kaynakları, tarihi ve kültürel çeşitliği ile birçok göreceli üstünlüğe sahip önemli bir il olduğuna vurgu yaptı.

Mersin’in Çukurova ve Doğu Akdeniz illeri ile birlikte Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade eden Deniz; ‘’Ürün çeşitliliği ve verimlilik beraberinde zenginlik ve dış ticareti geliştirir. Gerek Osmanlı gerekse cumhuriyetimizin kurucuları daha o zamanlarda üzerinde yaşadığımız bölgenin zenginlik yaratmakta değerini gördüler. TÜRKKONFED ve dolayısı ile MESİAD daha önce ülkemizin orta düzey ekonomi tuzağından çıkması için en az iki Marmara havzası yaratmak zorunda olduğunu ve Çukurova’nın önemini hazırlanan orta gelir düzeyin tuzağından çıkış raporunda belirtmiştir.’’ Dedi. 

Deniz, ‘’Şimdi ise Doğu Akdeniz’i yani Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye’de yerleşik STK ve bağlı olduğumuz federasyonlarla birlikte iradelerimizi ortaya koyarak hedefimizi büyüttük. Doğu Akdeniz’i bir bütün olarak düşünelim. Büyüme, gelişme ve zenginleşmeye bu perspektiften bakmanın zamanıdır. 
Doğu Akdeniz; Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye’nin kaderini birleştirmiştir. Bu dört ilin göstereceği kalkınma performansı önemsenmelidir.’’ Şeklinde konuştu.

Ülkemiz ateş çemberi ile kuşatılmış durumda olduğunun altını çizen Deniz, ‘’Üç milyonu aşan mülteciye ev sahipliği yapmaktayız. Bundan ötürü uzun vadeli öngörüde bulunamıyoruz. Hinterlandımız daralmış ve tehdit altındadır. Civar ülkelerinin içinde bulunduğu bunalım moral bozucudur. Buna karşılık hükümetimizin krediye ulaşımı kolaylaştırması ve vergi indirimleri önemli rahatlama sağladı. Ekonomik olarak öngörülenden daha çok %7 civarında büyüdüğümüzün sevincini yaşıyoruz. "dedi 

Deniz, konuşmasında çalışan ile çalıştıran arasında sağlanacak adaletin, ülkemizin geleceği bakımından da gerekli olduğunu vurguladı. Deniz,"Siyasetçilerimizin ayrıştırıcı, kavgacı ve umut kırıcı dillerinden şikâyetçiyiz. Tasvip etmiyoruz. Bu güzel ülkenin her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve kaynaşmaya ihtiyacı vardır. " Dünya sanayi ve ticaretinde dijital dönüşüme başlanmış olduğunu değinen Deniz, " Her alanda yapay zeka ve endüstri 4.0 devrimine hazırlanmaktadır. Bu dönüşümü biz de gerçekleştirmek zorundayız. Rekabet gücümüzü teknolojiyle donatarak ve dönüşüm yaparak kaybeden olmayacağız. "dedi. 

Deniz konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı verdi ve "Biz çok güçlü bir Mersin, Doğu Akdeniz ve Türkiye hayali kuruyoruz. Geleceğe kavga ve umutsuzluk içinde girmek istemiyoruz. Kutuplaşmak-ayrışmak değil, birlikte çalışmak ve başarmak, birlikte yaşamak istiyoruz. Bu hayal içinde kaybedecek bir günümüz bile yok. Bu amaçla, özgür nesillere, çağdaş eğitime, verimli üretime, evrensel kurallarla uyumlu bir hukuk sistemine ihtiyacımız var. Güçlü demokrasi ve istikrar ülkemiz gelişiminin teminatı olacaktır."dedi. 

Vali Su; “Mersin’de Her

Alanda Çok Ciddi Yatırımlar Hızla Devam Ediyor”

MESİAD tanıtım filmi gösteriminin ardından gecede bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, MESİAD üyeleri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimizin her alanda önemli gelişmeler kaydettiğini, sağlıktan, eğitime, karayollarından, devlet su işleri yatırımlarına; turizm ve kültürden, tarıma kadar tüm sektörlerde çok ciddi yatırımların hızla devam ettiğini söyledi.
 
Vali Su; “MESİAD Ekonomik Yatırımların Yanında Fikir Bazında da Önemli Çalışmalar Yürütüyor”
 
İlimizde hızla devam eden kamu yatırımlarının yanında özel sektörün de çok önemli yatırımlar gerçekleştirdiğine vurgu yapan Vali Ali İhsan Su, Mersin’de sanayinin her geçen gün daha da ileri seviyelere ulaşmasına büyük katkı sağlayan MESİAD’ın ilimizin gelişmesi ve kalkınması için bir yandan ekonomik yatırımlar yaparken diğer yandan da fikir bazında çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekti ve konuşmasını MESİAD başkanı ve yönetimine teşekkür ederek noktaladı.    
 
Konuşmaların akabinde, Vali Su ve protokol üyeleri tarafından MESİAD’ın yeni üyelerine plaket ve fular takdim edilmesiyle süren balo, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA