‘YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEKLERİ BAŞKANLARI’ MERSİN’DE BİR ARAYA GELDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
‘YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEKLERİ BAŞKANLARI’ MERSİN’DE BİR ARAYA GELDİ


Türkiye’de kurulu bulunan ‘’Yönetim Danışmanları Dernekleri Başkanları’’ Mersin’de bir araya geldi.

 
Türkiye’de kurulu bulunan ‘’Yönetim Danışmanları Dernekleri Başkanları’’ Mersin’de bir araya geldi.
 
Divan Oteli’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılan YDD Başkanı Zeynep Tura, Ege YDD Başkanı Osman Vural, Güneydoğu YDD Başkanı Onur Aydın, Dicle YDD Başkanı Ali Açıkgöz ve Akdeniz YDD Başkanı Ferudun Gündüz, meslekleri le ilgili bu girişimlerin Türkiye’de ortalama yaşam süreleri çok kısa olan işletmelerin daha sağlıklı şekilde yönetilmesi ve şirket ömürlerinin uzaması açısından çok önemli olduğuna dikkat çekti.
 
Moderatörlüğünü AYDD YK Başkanı Ferudun Gündüz’ün yaptığı toplantıda şu açıklamalara yer verildi: “Bilindiği üzere Yönetim Danışmanlığı;  bağımsız, bilgili ve deneyimli kişi veya kişiler tarafından özel, kamu ve diğer işletmelerde iş stratejisi, organizasyonel yapı, iş yapma yöntemleri alanlarındaki sorunların belirlenmesi, araştırılması ve uygun önerilerin yapılarak bu önerilerin uygulanmasında destek olmayı kapsayan bir hizmettir. Bu meslek, ülkemizde 25 yıldan beri İstanbul merkezli YDD tarafından temsil edilmekteydi. 2013 yılında YDD bünyesinde kurulan Ulusal Yaygınlaştırma Komitesi’nin aldığı karar sonrasında;  Yönetim Danışmanlarının Türkiye’nin her bölgesinde örgütlenmesi sağlandı. Böylece;                                                                                                               
 
*Yönetim Danışmanlığı mesleğinin etkin bir şekilde tanıtılması,                                                                       
 
* Yönetim Danışmanlarının mesleki ve etik standartlarının yükseltilmesi,                                                                             
 
*Mesleğe yeni Yönetim Danışmanlarının kazandırılması,
 
*KOBİ’lerimizin kurumsallaşması ve markalaşması,
 
Sonrasında uluslararası piyasalarda rekabet edebilecek hale gelmeleri için profesyonel destek almalarını temin etmek için yola çıkmaya karar verildi.
 
Yapılan çalışmalar meyvesini verdi ve 2016 yılında Yönetim Danışmanları Türkiye’nin 6 farklı bölgesinde daha örgütlenmeyi başardılar ve meslek örgütü sayısı 7’ye ulaştı.
 
1. YDD -Başkan Sn. Zeynep TURA
2. EGEYDD -Başkan Sn. Osman VURAL
3. GÜNEYDOĞU YDD - Başkan Sn. Onur AYDIN
4. ORTA ANADOLU YDD - Başkan Sn. Özkan BAHAR
5. DİCLE YDD -Başkan Sn. Ali AÇIKGÖZ
6. FIRAT YDD -Başkan Sn. Funda YALÇINSOY
7. AKDENİZ YDD -Başkan Sn. Ferudun GÜNDÜZ
 
Düzenlenen toplantıda Türkiye’de kurulmuş bulunan tüm Yönetim Danışmanları dernekleri temsilcileri üst örgütlenme modelini tartışmaya başladılar ve tam bir mutabakat ile ülkemizdeki YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEKLERİ FEDERASYONU’nu kurmak için bir takvim oluşturdular.
 
1)TÜRKİYE YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEKLERİ PLATFORMU oluşturulmasına karar verildi. Oldukça verimli geçen Başkanlar Toplantısında önerilen (İstanbul merkezli ve 27 yıllık kıdeme sahip olan ilk derneğimiz olan)  YDD Başkanı Sayın Zeynep TURA, bir yıllık süre için; 1. Dönem Platform Başkanı olarak oy birliği ile seçildi.                                                                                                                         
 
2)Eksikliği hissedilen ANKARA Yönetim Danışmanları Derneğinin örgütlenmesini tamamlamak konusunda görüş birliğine varıldı.
 
3)Uluslararası mesleki yetkinlik belgesi olan CMC (Certified Management Consultant - Sertifikalı Yönetim Danışmanı) belgesinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması kararlaştırıldı.
 
4)Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile geçtiğimiz senelerde yapılan çalışma sonucu Yönetim Danışmanlığı Seviye 6 ve 7 için standartlar hazırlanmış ve Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Sürmekte olan Ulusal Yeterlilik çalışmaların 2017 sonuna kadar tamamlanması ve 2018 yılından itibaren sertifikasyona geçilmesi konusunda görüş birliği sağlandı.
 
5)Platformu oluşturan tüm Dernek Başkanlarının, Kalkınma Bakanlığı tarafından hazırlanmakta olan 11. Kalkınma Planı Hazırlıkları bünyesinde Yönetim Danışmanlığı Hizmetleri Çalışma Grubu’na aktif katkı vermelerine karar verildi.
 
6)Bölgesel Kalkınma Ajanslarının desteği alınarak ülke genelinde Danışmanlık Sektörü ve Yönetim Danışmanları Envanter Çalışması’nın yapılması kararı alındı.
 
7)Üniversiteler ile işbirliklerinin geliştirilmesi, bu doğrultuda genç kuşakların yoğun ilgi duyduğu yönetim danışmanlığı mesleğini için lisans ve lisansüstü seviyelerde tanıtım faaliyetlerin düzenlenmesine karar verildi.
 
8) Sanayi ve İş Dünyası dernekleri ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
 
9) Toplantıya iştirak eden YDD Başkanı Zeynep Tura, EGE YDDBaşkanı Osman Vural, GÜNEYDOĞU YDD Başkanı Onur Aydın, DİCLE YDD Başkanı Ali Açıkgöz ve AKDENİZ YDD Başkanı Ferudun Gündüz,“mesleğimizle ilgili bu girişimlerin ülkemizdeortalama yaşam süreleri çok kısa olan işletmelerin daha sağlıklı şekilde yönetilmesi veşirket ömürlerinin uzaması açısından çok önemli olduğuna“ dikkat çekti.
 
 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA