TURAB - TRABZON İŞBİRLİĞİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
TURAB - TRABZON İŞBİRLİĞİ


Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB), Mersin’de düzenlenecek olan ‘1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ve Sektörel İhtisas Fuarı’ hakkında bilgilendirme ve işbirliği ile ilgili çalışmalar yapmak için Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

 

Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği (TURAB), Mersin’de düzenlenecek olan  ‘1. Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ve Sektörel İhtisas Fuarı’ hakkında bilgilendirme ve işbirliği ile ilgili çalışmalar yapmak için Trabzon’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanı Canan Sunay, Genel Sekreter Hamdi Gökalp ve beraberindeki heyet; Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr.Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Suat Hacısalihoğlu ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Onur Adıyaman, Trabzon Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Aytaç Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek Üyeleri’ni ziyaret ettiler.

TURAB Trabzon Temsilcisi ve TURKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kamil Hayali’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ziyaretlerde, TURAB’ın varlığı ve tarihi geçmişi içerisindeki çalışmaları hakkında sunumlar yapıldı. Mersin’de düzenlenecek ‘1 Türk-Arap Ekonomi Zirvesi ve Sektörel İhtisas Fuarı’ hakkında bilgiler verilerek bu zirve ve fuar çalışmalarının desteklenmesi ile ilgili çeşitli işbirlikleri görüşüldü.

Trabzon iş dünyasının Arap turizmine yönelik çalışmaları, Körfez Bölgesi ve Trabzon arasında muhtemel ticaret ve yatırım fırsatları, Arap Yarımadası’ndaki yatırım imkanları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye konut satış rakamlarına göre son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden büyük bir turizm hareketinin yaşandığı Trabzon’un, Ocak – Ekim 2017 döneminde yabancılara 838 konut satışıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artış sağlandığı, Trabzon 838 konut satışıyla yabancılara en fazla konut satılan dördüncü il olduğu belirtildi.

Trabzon’da Körfez ülkeleriyle başlayan turizm hareketinin bir sonucu olarak yabancılara konut satışında iyi bir ivme yakalandığının belirtildiği görüşmelerde Trabzon’da TURAB işbirliği ile Arap ülkeleri sermayesi ile ülkemizde daha fazla emlak, gayrimenkul satışına yönelik işbirliklerini ele alacak bir forum/zirve düzenlenmesinin uygun olduğuna karar verildi.

Türk Arap Ülkeleri İş Adamları Derneği Genel Başkanı Canan Sunay, ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirirken ‘’TURAB heyetine bu gezide, zarif ve saygın ev sahipliği yapan değerli kurum ve kuruluşların yetkililerine ve mensuplarına, TURAB Trabzon Temsilcimiz Hasan Kamil Hayali ve tanışmakla mutluluk duyduğumuz muhterem babasına ve ailesine teşekkür ederiz.’’ dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA