HEM ÜRETİYOR HEM ARAŞTIRMA YAPIYORLAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
HEM ÜRETİYOR HEM ARAŞTIRMA YAPIYORLAR


Unlu mamuller üzerine araştırma-geliştirme ve laboratuvar çalışmaları yürüten Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2008 yılından bu yana ürettiği unlu mamullerle üniversite personel ve öğrencilerine hizmet veriyor.

 

Unlu mamuller üzerine araştırma-geliştirme ve laboratuvar çalışmaları yürüten Mersin Üniversitesi (MEÜ) Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2008 yılından bu yana ürettiği unlu mamullerle üniversite personel ve öğrencilerine hizmet veriyor.

Üniversiteye bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarındaki öğretim elemanları ile öğrencilere araştırma ve uygulama imkanı sunan merkez, gıda endüstrisiyle uğraşanlara hizmet ve eğitim de veriyor. Merkez bünyesinde ayrıca isteyen tüm kurum ve kuruluşlar ile tüzel kişilerin ürettiği veya tükettiği gıdaların analizi yapılıyor ve laboratuvar ölçeğinden işletme boyutuna kadar üretim, planlama ve danışmanlık hizmetleri veriliyor. Gıda üretim ve araştırmalarında yeni teknolojileri uygulamak, bölgesel ve ulusal problemler için çözüm üretmek, üretim girdileri ve son üründe kalite ve standardizasyon denetimleri yapabilecek alt yapıyı oluşturmak gibi çalışmalar yürüten merkezde, yurt içi ve yurt dışı kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ortak projeler üretiliyor. Üretim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 3 adet laboratuvarı bulunan merkezde, laboratuvar tipi valsli değirmen, hektolitre ağırlığı ölçüm cihazı, sedimentasyon cihazı, elek sarsma cihazı ve elek takımı, gluten index cihazı, yaş gluten tayin cihazı, çekiçli değirmen, ekmek hacmi ölçüm cihazı, kuru gluten tayin cihazı, hububat temizleme cihazı, laboratuvar tipi ekmek pişirme fırını ve fermantasyon dolabı, düşme sayısı cihazı, hızlı viskozite ölçer cihazı, un test cihazı ve hamur test cihazı kullanılıyor.

Merkezin müdürlüğü görevini Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Sayar, merkez bünyesinde aylık tahmini üretim kapasitesinin 50 bin ekmek olmak üzere 100 bin adet unlu mamul üretim tesisinin mevcut olduğunu söyledi. Merkezin 2007 yılında bilimsel araştırma projesi olarak kurulduğunu kaydeden Sayar, endüstriyel üretimin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından yapıldığını belirtti.

Gerek yemekhanelerde gerek kantinlerde bulunan her türlü unlu mamulün merkez bünyesinde yapıldığını söyleyen üretim birimi sorumlusu Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Eyyup Güler ise günde yaklaşık olarak 6 bin roll ekmeği, bin tane kepekli roll ekmeği, 500 döner ekmeği, 800-1000 arası simit, bin 600 civarı poğaça, 150-200 tane sandviç, 5 tepsi kadar ıslak kek ve tiramisu üretildiğini vurguladı. Güler ayrıca sipariş üzerine ekmek ve yaş pasta da yapıldığını sözlerine ekledi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA