MÜSİAD “ GELECEK SENİN, SAHİP ÇIK ” TEMALI PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MÜSİAD “ GELECEK SENİN, SAHİP ÇIK ” TEMALI PROGRAM GERÇEKLEŞTİRDİ


MÜSİAD tarafından düzenlenen “ Gelecek Senin, Sahip Çık ” temalı program Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla gerçekleşti.

 

MÜSİAD tarafından düzenlenen “ Gelecek Senin, Sahip Çık ” temalı program Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Akdeniz İhracatçılar Birliği’nde (AKİB) düzenlenen programa Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanı sıra Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ile Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı, İlçe belediye başkanları, il protokolü, farklı siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile çok sayıda iş insanı katıldı.

Konuşmasına başlamadan önce ilimize gelirken haberini aldıkları bir kaza mahallinde incelemelerde bulunduğunu aktaran Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,  söz konusu kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

MÜSİAD’ın kökeninin, günümüzden bin yıl kadar önce Anadolu’da kurulan Ahilik müessesesine dayandığını ifade ederek konuşmasına başlayan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, son yıllarda özellikle de toplum yararına gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı tüm MÜSİAD üyelerine teşekkür etti.

Kalkınma Bakanı Elvan; “ Güçlü Devlet, Güçlü Türkiye ”

Konuşmasının devamında Millet olarak uzak ve yakın tarihimizi iyi bilmemiz gerektiğini kaydeden Bakan Elvan, bundan sonraki adımlarımızı da buna göre atmamız gerektiğini belirtti. Geçmişte yaşanan siyasi krizlerin ülkemizin ekonomisini, kalkınmasını ve sosyal hayatını olumsuz etkilediğini ifade ederek sözlerini sürdüren Elvan, istikrarın olmadığı bir ülkede yatırımın ve üretimin, dolayısıyla kalkınma ve gelişmenin de olmayacağını söyledi.

Sözlerini 15 Temmuz darbe girişimine değinerek sürdüren Bakan Elvan; ülkemizdeki istikrar ortamının, hain kalkışmanın çok daha ileri noktalara gitmesini önlediğini ifade ettikten sonra yeni anayasa taslağı hakkında açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak; “ İş Dünyası Temsilcileri Açısından Göstergeler Oldukça Önemlidir ”

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise iş dünyası temsilcileri açısından göstergelerin oldukça önemli olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, iş insanlarının yanlış zamanda yanlış yatırımlar yapmamak için bu göstergeleri dikkatlice izleyerek, yatırım konusunda istikrar sürecinin bir tercih sebebi olduğunu kaydetti.

MÜSİAD olarak herhangi bir istikrarsızlık ve belirsizlik ortamı oluşmaması için çalıştıklarını belirterek konuşmasını sürdüren Genel Başkan Olpak sözlerini, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan referandumun Milletimiz için olumlu sonuçlar doğurması temennisiyle noktaladı.

MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Bizler iş dünyası olarak üretmeye ve güçlenmeye devam ediyoruz, devam da edeceğiz. İş dünyası olarak “siyasi istikrar varsa ekonomik istikrar da vardır” bilincinden hareketle ülkemizde istikrar istiyoruz.

Atalarımızın da dediği gibi “çatal kazık yere batmaz.’ Yani birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez.

Çok zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde tüm Avrupa’nın Türkiye’ye karşı birleşmesi ve bizzat aktif rol oynaması, büyüyen ve büyümeye devam edecek olan Türkiye'ye hangi niyetle baktıklarını göstermektedir.

Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan muamele kabul edilemez. Bir Hollanda polisinin benim bakanıma bu tarz çirkin bir muamelede bulunmasını vatandaş olarak kabul etmiyor, hazmedemiyorum.

İşte tam da bu yüzden birlik beraberlik ve kenetlenmeye ihtiyacımız olduğuna inanıyor ve bu tablo ile Mersin’de bunun sağlandığını görüyorum.

Bu birlik ve beraberliğin sağlanmış olması sebebiyle de MÜSİAD başkanlığındaki ilk hayalim olan Mersinin İş Dünyasının, STK’larının ve Siyasilerinin bir arada, yan yana omuz omuza Mersin için her konuda bir ve beraber olduklarını görmek beni Mersinin geleceği için umutlandırıyor. Sayın Bakanım; İşte Türkiye’nin özlem duyduğu tabloyu biz Mersinde gerçekleştirdik. Bu beraberlikte programımıza katılarak bu birlik ve beraberliği sağladığınız için MÜSİAD Mersin adına teşekkür ediyor, en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Konuşmaların yapıldığı program, günün anısına toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

 

 

 

Etiketler : MÜSİAD Mersin
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA