ŞALVARLA ZUMBA DANSI YAPTILAR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ŞALVARLA ZUMBA DANSI YAPTILAR


Mersin’de üretici kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü zumba dansı yaparak kutladı.

 

Mersin’de üretici kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü zumba dansı yaparak kutladı.

Mezitli Belediyesi’nin 8 Mart dolayısıyla kadın üretici pazarlarında düzenlediği etkinliklerde, şalvarlı üretici kadınlar, zumba ekibine eşlik ederek dans etti. Üretici kadınlara çiçek dağıtan Belediye Başkanı Neşet Tarhan da kadınlarla halay çekti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü bir önceden kutladı. Başkanlığı sürecinde kadına pozitif ayrımcılık yapan bir belediye olma ilkesiyle hizmet yürüten ve kadın çalışanlarına yüzde 5 fazla maaş vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Başkan Tarhan, Akdeniz, Özgecan ve Merkez Kadın Üretici Pazarlarını ziyaret ederek, el emeği ürünlerini satan ve alışverişe gelen kadınlara çiçek dağıttı.

Şalvarla zumba dansı yaptılar

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla önce Akdeniz Mahallesi’nde bulunan Kadın Üretici Pazarı’nda düzenlenen etkinliğe katılan Tarhan, kadınlara zumba sürprizi yaptı. Mezitli Belediyesi Spor Okulu Zumba Ekibi tarafından gösteri yapılan etkinlikte, şalvarlı üretici kadınlar da ekiple birlikte dans etti. Kadınların sahnede sergilenen hareketleri yapma çabaları, pazara gelenler tarafından alkışlarla desteklendi. Kadınlara belediye serasında üretilen çiçeklerden hediye eden Tarhan, pazarda bulunan çocuklara da kitap dağıttı.
Buradan Özgecan Kadın Üretici Pazarı’na geçen Tarhan, çiçek dağıtımı sırasında kadınlarla bir süre sohbet etti. Kadın emeğinin önemine vurgu yapan Tarhan, kadınlardan sahip oldukları hakları bilmeleri ve haklarına sahip çıkmalarını istedi.

Daha sonra Merkez Kadın Üretici Pazarı’nda da çiçek dağıtan Tarhan, burada kadınlarla birlikte halay çekti. Çiçek dağıtımı sırasında bir palyaço da pazarda bulunan çocuklarla dans ederek oyunlar oynadı. Başkan Tarhan, 8 Mart’ı anlamına uygun olarak emekçi kadınlarla birlikte kutlamanın daha anlamlı olduğunu dile getirerek, kadın emeğine büyük önem verdikleri ifade etti. Tarhan, sembolik kutlamalar yerine Mezitli Belediyesi olarak kadını sosyal alanda güçlendirecek çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Tarhan: “Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır”

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünya üzerine yapılan her şey kadınların eseridir’ sözünün anlamının iyi bilinmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Mezitli Belediyesi’ni ‘Kadın Dostu Belediye’ yaptık. Kadına gereken değeri vererek aslında dünyaya verilen en büyük yardımı yapmış oluyoruz. Ülkemiz, içinde bulunduğu zor dönemden yine kadınların sahip çıkmasıyla kurtulacaktır. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesi kadınlarımızdır. Çünkü kadınlarımız toplumsal sorunlara da her zaman duyarlı olmuşlardır” dedi.

Açtıkları kadın üretici pazarları ile kadınların sosyal alanda daha fazla yer almalarını sağladıklarını dile getiren Tarhan, kadınların her geçen gün ekonomik, sosyal ve siyasi yönden güçlendiklerini vurguladı. Tarhan, “Artık ekonomik özgürlüğünü sağlamış olmanın verdiği özgüvenle evine destek olan, ev, araba, ehliyet alan kadınlarımız var. Gururla söylüyorum ki, Kadın Üretici Pazarımız amacına ulaştı. Kadınlarımız işkence görmesin, kadın cinayetlerine kurban gitmesin, erkeklerle aynı koşullarda, hak ettikleri yerde olsun istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Tarhan, önümüzdeki günlerde Mersin Üniversitesi yolu ve Kuyuluk’ta da Kadın Üretici Pazarı açılacağının müjdesini verdi.

 

 

Etiketler : Mezitli Belediyesi
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA