VALİ ÇAKACAK, MERSİNLİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ KABUL ETTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
VALİ ÇAKACAK, MERSİNLİ KADIN GİRİŞİMCİLERİ KABUL ETTİ


   Vali Özdemir Çakacak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini kabul etti

 

 Vali Özdemir Çakacak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde faaliyet gösteren Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini kabul etti.

Sahil Valilik Makamı’nda gerçekleşen kabule Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ve Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver’in yanı sıra iş kadını ve kurul üyesi girişimciler katıldı.

 Kabulde konuşan Kurul Başkanı Harp, Kadın Girişimciler Kurullarının 81 ilde faaliyet yürüttüğünü, Mersin Kadın Girişimciler Kurulu olarak da Mersin Valiliğinin destekleriyle, tüm ilçelerde 120 kurul üyesi ile birlikte nitelikli ve nicelikli kadın girişimci sayısını arttırmak, istihdama katma değer sağlamak ve tecrübeli girişimciler aracılığıyla yeni girişimcilere öncülük etmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

 Konuşmasının devamında kurul olarak eğitime son derece önem verdiklerini söyleyen Harp,İŞKUR ve üniversite işbirliği ile düzenledikleri eğitim programlarıyla, kız öğrencilere yönelik sertifikalı girişimcilik eğitimi verdiklerini ve bunun sonucunda da en az %50 istihdam sağlandığını belirtti.Kurul olarak daha birçok eğitim programı gerçekleştirdiklerini kaydeden Harp, dış ticaret alanında üniversite mezunu kızlarımıza yönelik gerçekleştirdikleri bir eğitim programında, kursiyerlerin kurs süresince 3 Milyon Dolarlık ihracat yaparak mezun olduklarını söyledi.

 Kabulden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çakacak ise Devletimizin başta kadın girişimciler olmak üzere tüm girişimcilere yönelik destekleyici teşvik ve kredi imkânları sunduğunu kaydederek, Mersin Valiliği olarak da kadın girişimcilere her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 Kadınların girişimcilik yeteneklerinin arttırılmasını, bu yeteneklerinin nitelikli istihdam oluşturma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürülmesini ve bu konuda Mersin'in diğer illere örnek olmasını arzuladıklarını ifade eden Vali Çakacak, Başkan Harp ve Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA