Mersin’de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratları Tevcih Edildi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Mersin’de Devlet Övünç Madalyası Ve Beratları Tevcih Edildi


Mersin’de şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Özdemir Çakacak tarafından tevcih edildi

 

Mersin’de şehit yakınları ve gazilere Devlet Övünç Madalya ve Beratları Vali Özdemir Çakacak tarafından tevcih edildi
Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, şehit yakınları ve gaziler ile ailelerinin yanı sıra Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Özgür Sanal, il protokolü, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit ve gazilerin özgeçmişleri slaytlar eşliğinde okundu. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitleri anarak başlayan Vali Çakacak, “Devletimize, milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine zaman zaman kast edilmektedir. Ama yüce milletimiz bu badireleri her seferinde atlatmış ve imkansızlıklar içerisinde olduğu zamanlarda bile birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini, vakur duruşunu daima muhafaza etmiş ve her zaman da bu duruşuyla galip gelmiştir" dedi.
Vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu aziz şehitlerin aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu ifade eden Çakacak, "Üstlendikleri sorumluluk, yaptıkları fedakarlık ve başarı dolu çalışmalarıyla milletimizin ve vatanımızın sonsuza kadar var olacağı iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstererek, milletimiz ve devletimiz adına gurur kaynağı olan 1 şehit yakınımıza ve 5 gazimize Devlet Övünç Madalya ve Beratlarını büyük bir onurla tevcih edeceğiz" diye konuştu.

"FEDAKARLIKLARI ASLA UNUTULMAYACAK"

Milletimiz ve devletimizin, şehit ve gazilerin vatan ve millet uğruna gösterdikleri büyük fedakarlıkları asla unutmayacağını ve karşılıksız bırakmayacağını vurgulayan Çakacak, şehit yakınlarına, gazilere ve ailelerine hitaben, “Evlatlarınızı vatan uğruna feda etmenize rağmen sabır ve metanetinizi koruyarak dilinizden ‘Vatan sağolsun’ cümlesini düşürmeyen şehitlerimizin değerli aileleri ve kahraman gazilerimiz olan sizler, bizler için en kıymetli emanetlersiniz. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacak, sizleri her zaman baş tacımız olarak görmeye ve her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
"Birlik ve beraberliğini kaybetmiş milletler tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir" diyen Çakacak, şöyle devam etti; "Bu nedenle de atalarımızın bizlere kutsal emaneti olan vatanımızı, göklerinde dalgalanan şanlı bayrağımızı ve minarelerinden yankılanan ezan seslerini sonsuza kadar yaşatmak için birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, daima var gücümüzle hep birlikte çalışacağız.”
Konuşmasında Atatürk’ün, “Bir millet, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez” sözünü hatırlatan Çakacak, “Milletimiz; birlik ve beraberliğini, kardeşliğini muhafaza ederek bugüne kadar karşılaştığı bütün sıkıntıların üstesinden el birliği ile gelmiştir. Vatan, millet istiklal ve din kavramlarıyla yoğrulmuş milletimizin, tarih boyunca, mukaddesatına göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıklar ve bu uğurda verdiği şahadetler, bugün de ülkemize içeriden ve dışarıdan kast edenlere karşı vereceğimiz mücadelede en büyük ilham kaynağımız olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.
Tören, şehit Fatih Çevik’in yakınları ile gaziler Hasip Kara, Yahya Aydın, Batuhan Göz, Erkan Kartal ve Hasan Bastık’a madalya ve beratlarının Vali Çakacak tarafından tevcih edilmesi ve Çakacak’ın, şehit yakınları ve gazilerle günün anısına fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA