MÜSİAD BAŞKANI YILMAZ: GELECEĞİ İMAR ETMEKTE KADININ YERİ VE ÖNEMİ BÜYÜKTÜR | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MÜSİAD BAŞKANI YILMAZ: GELECEĞİ İMAR ETMEKTE KADININ YERİ VE ÖNEMİ BÜYÜKTÜR


Kadınların yaşam şartlarını iyileştirme konusunda topluma ve iş dünyasına büyük bir görev düştüğüne dikkat çeken MÜSİAD Mersin Başkanı Yusuf Yılmaz, “Duyarlığı, fedakârlığı ve üretkenliği temsil eden kadınların gerek çalışma hayatında, gerekse aile hayatında verdikleri bütün emeklere azami saygı duy

 

Kadınların yaşam şartlarını iyileştirme konusunda topluma ve iş dünyasına büyük bir görev düştüğüne dikkat çeken MÜSİAD Mersin Başkanı Yusuf Yılmaz, “Duyarlığı, fedakârlığı ve üretkenliği temsil eden kadınların gerek çalışma hayatında, gerekse aile hayatında verdikleri bütün emeklere azami saygı duyuyoruz.  Yalnızca çalışan kadınların değil, bütün kadınların yaşam şartlarını iyileştirmek, bunun için de bütün toplumun paylaşması gereken bilinci ve duyarlığı her fırsatta dile getirmek Türkiye’nin öncü STK’larından birisi olarak bizlerin ödevidir” dedi.

“Çalışma hayatındaki kadınların talep ve önerileri dikkate alınmalıdır”

Kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldıracak çözümleri geliştirmek için gerekli çalışmaları yapmayı son derece önemsediklerini belirten Yılmaz, “Kadınlara iş dünyasından verilen desteklerin yalnızca beyanatta kalmaması, aynı zamanda bu yönde somut adımların atılması, haklarının ve onurlarının koruma altına alınması için işyerlerinde lüzumlu düzenlemelerin yapılması, bu düzenlemelerin yasalarca belirlenen ölçütlere uygunluğunun gözetilmesi ve bu standartların mümkünse daha yukarılara çekilmesi için gayret gösterilmesi bir ihtiyaçtır.

Çalışma hayatında yer almayı tercih eden kadınların sorunlarını çözebilmek için de öncelikli olarak onların taleplerini ve önerilerini dikkate almanın gerekliği açıktır” dedi.

 “İş dünyasında kadına yönelik pozitif ayrımcılık duyarlığı ile üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” 

Çalışma hayatındaki kadınların talep ve önerilerini değerlendirmek amacıyla kurdukları “Kadın Çalışma Grubu”nun düzenlediği etkinlikleri, öne sürülen fikirleri ve yapılan araştırmalarla, iş dünyasında ‘kadına yönelik pozitif ayrımcılık’ duyarlığını daima zinde tutmaya çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, “Gündelik hayatta pek çok sorumluluk üstlenen kadınların her bakımdan işlerini kolaylaştırmak ve onların yaşam koşullarını iyileştirmek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.

Geleceği imar etmekte kadının yeri ve önemi anlaşıldığı zaman, ülkemizin daha mamur olacağına inanıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, aynı zamanda bu anlayışın geliştirilmesi için bir fırsattır. Biz de bu vesileyle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz” diye konuştu.

 

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA