MEZİTLİ’DE BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MEZİTLİ’DE BİR İLK DAHA GERÇEKLEŞTİ


8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadınların sorun ve taleplerine dikkat çekmek amacıyla, Soroptimist Kulüplerinin düzenlediği, Mezitli Belediyesinin destek verdiği, "Dünya Kadınlarının Sesi" korteji yoğun katılımla yapıldı

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, kadınların sorun ve taleplerine dikkat çekmek amacıyla, Soroptimist Kulüplerinin düzenlediği, Mezitli Belediyesinin destek verdiği, "Dünya Kadınlarının Sesi" korteji yoğun katılımla yapıldı.

Korteje Mezitli, Mersin, Seyhan Soroptimist Kulüplerinin yanı sıra AKUT, Belediye Spor Okullarından öğrenciler, Mezitli Kent Konseyi, Mezitli CHP İlçe Başkanı Gökhan Gök, Türk Riders Chopper Kulübü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Katılımcıların Adnan Menderes Bulvarı üzerinde başlayan yürüyüşü, Mezitli Belediyesince yapılan 8 Mart Parkının açılışıyla son buldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Daha Güçlüyüz

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan yürüyüşün ardından, Kadın Üretici Pazarı yanında açılışı yapılan parkta, kortej ve 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir konuşma yaptı. Başkan Tarhan: "8 Mart eşit yaşam hakkı için Özgecanlar için mücadelenin günü, yaşasın kadınlarımız diyorum. Bugün burada sivil toplum kuruluşlarının ayrı ayrı çalışma yapmalarının yanı sıra, zaman zaman bir araya gelerek, ayrı ayrı enerjilerini birleştirmek istiyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de olmayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Motorsiklet Kulübünden, Akut Kulübünden, Soroptimistlerden, Rotaryenlerden arkadaşlar burada. Cumhuriyet değerlerine sahip tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplamaya çalışıyoruz. İhtiyacımız olan bir konu bir arada olmak. Ne tek başımıza, ne de bir kurum olarak bazı şeylere gücümüz yetmiyor bunun için bir aradayız. Onun için hep beraber olmalıyız. 8 Mart vesile oldu. Bir kortej düzenledik. İnanıyorum ki bu aydınlık yüzlü arkadaşlar, Türkiye'yi aydınlık günlere getirecektir" dedi.

Kadınların Katılmadığı Bir Mücadele Eksiktir

Başkan Tarhan konuşmasında "Kadınların katılmadığı bir mücadelede hiç kimse başarılı olamamıştır." açıklamasında da bulundu. Başkan Tarhan: "Hayatın her alanında kadınların emeği vardır. Dünyada hangi alana bakarsak bakalım kadın emeği ile oluşmuştur. Atatürk'ün bir sözü var: 'Ne yaratılmışsa kadınların yarattığı bir üründür' der. Gerçekten de öyle, kim kadınlarla birlikte hareket etmiş, başarıya, mücadelesinde ulaşmıştır. Türkiye'de, kadınlarımızın bir araya gelmesiyle aydınlık günlere kavuşulacaktır. Kadınların siyasal anlamda güçlü olması için ekonomik alanda da güçlü olması gerekmektedir. İşte yanı başımızda, göreve geldiğimiz günlerde açtığımız Kadın Üretici Pazarı var. Özgecen Kadın Üretici Pazarını açtık, üçüncüsü ise Akdeniz Mahallesi'nde açacağımız Kadın Üretici Pazarımız olacak. Bu pazarlarımız çoğalacak, her mahallede açacağız. Burada çalışan kadınlarımızı görüyoruz, ev almayı düşünenler, araba almayı düşünenler var. İşte bizim Belediyenin yapmış olduğu çalışmanın özü bu. Lafla değil, bu çalışmaları icraatla yapıyoruz. Burada çalışan kadınlardan hiçbir ücret talep etmiyoruz, siyasi düşüncesine bakmıyoruz. " diye konuştu.

Parkımızda Serbest Kürsü de olacak

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan: "Belediyemizde tüm taşeron işçilerimize Türkiye'de en yüksek aylığı veriyoruz. Kadın işçilerimize daha da farklı davranıyoruz. Onlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yanındaki erkek arkadaşından daha fazla alıyor. Hiçbir siyasi partinin şunu yapıyoruz, bunu yapıyoruz demesine gerek yok. Çalışanın cebine parasını koyacaksınız. Ekonomik gücünü elde edecek. Bu mücadeleyi kadınlara destek vererek gerçekleştireceğiz. Burası bir anlamda serbest kürsü olacak. Bu parkımızda bir özgürlük kürsüsüne de yer veriyoruz. Korteje ve park açılışına katıldığınız için teşekkür ediyorum." diye konuşmasını tamamladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA