VALİ ÇAKACAK, KANAAT ÖNDERLERİ İLE BULUŞTU | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
VALİ ÇAKACAK, KANAAT ÖNDERLERİ İLE BULUŞTU


 Vali Özdemir Çakacak, toplumun farklı kesimlerini temsil eden Mersin’in kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi

 

 Vali Özdemir Çakacak, toplumun farklı kesimlerini temsil eden Mersin’in kanaat önderleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi.

 Sahil Valilik Makamı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen buluşmada konuşan Vali Çakacak, bir araya gelme nedenlerinin devlet ve milletin aynı masada, bir araya gelmesi olduğunu vurgulayarak, “ Bu tür buluşmalardaki amacımız, kanaat önderleri olarak sizler ile bir arada olmak, hasbihal etmek, sohbet etmek, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi almaktır. Bu buluşmalarımızı farklı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerimizle, işadamlarımızla, odalarımızla kısacası toplumun her kesimiyle bir araya gelerek devam ettirmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 Vali Çakacak konuşmasına şöyle devam etti, “ Devlet, milleti için vardır. Bu itibarla kamu görevlileri olarak, milletimize hizmet etmek ve insan onuruna yaraşır hizmet etmenin çabası içeriindeyiz.

 Makamlar, o konumda bulunan insanlara değil, hizmet alan insanlara güç vermelidir. Zaman zaman vatandaşlarımızla birebir veya sizlerin aracılığınızla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde ve istişarelerde bizim göremediğimiz, duyamadığımız, belki de arzu etmemize rağmen gerçekleştiremediğimiz şeyler olabilir. Sizleri vatandaşlarımızın temsilcileri olarak değerlendiriyor, bu samimi atmosfer içerisinde bunların konuşulmasını arzu ediyoruz.

 Vali Çakacak, “ Önemli Olan İnsana, Halka Hizmettir. ”

 Bizler vatandaşlarımıza hizmet götürürken ‘Halka hizmet, Hakka hizmettir’ düşüncesiyle hareket ediyoruz. Bu nedenle, kamu kurumlarına gelen vatandaşlarımızın duyduğu memnuniyet ve onlardan aldığımız dualar bize güç veriyor. 

 Malumunuz ülkemizin çevresi yangın yeri gibi maalesef. Bakıyoruz çevremizde yönetilemez hale gelmiş ülkeler ve can derdinde olan insanlar var. Bunlar bizleri insanlık ve komşuluk hukuku açısından derinden etkiliyor. Bugün resmi rakamlara göre Ülkemizde 2 buçuk milyonun üzerinde, Mersin’de ise 160 binin üzerinde Suriyeliyi misafir ediyoruz. Bizler hiçbir zaman bu kardeşlerimize mülteci olarak değil, birer misafir olarak yaklaştık. Mersin’deki ve Türkiye’deki Suriyeli misafirlerimiz, kardeşlerimiz diyoruz. Çünkü bizim inancımıza, örf ve adetlerimize, geleneklerimize göre bugün, Mersin’in en fakir köyünün en fakir ailesine bile gitseniz, bir tas yemeği varsa önce misafirine ikram eder. Bizler komşusu açken tok yatmamayı prensip edinmiş, kapısına gelen insanların dili, dini, inancı ve kültürüne bakmaksızın yardım eli uzatan bir medeniyetin temsilcileriyiz.

 Vali Çakacak, “ Bu topraklarda yaşayan insanlar tarihin her döneminde birbirine destek olmuş, omuz omuza vermiş ve birbirine kenetlenmiştir.”

 Milletimiz tarihin her döneminde birbirine destek olmuş, omuz omuza vermiş ve birbirine kenetlenmiştir. Ancak hızla gelişen, kalkınan ve büyüyen bir ülke konumunda olduğumuz için zaman zaman birlik ve beraberliğimizi istemeyenler çıkabilmektedir. Ancak bilmiyorlar ki Yüce Milletimiz, bu Devleti birlik ve beraberlik üzerine kurmuştur. Milletimizin temelinde birlik ve beraberlik olduğu için, tarihte yaşanmış en zor durumlarda bile vatanın bekası söz konusu olduğunda Milletimizin neleri başardığını bütün dünya bilmektedir. Biz her zaman bu güzel ülkenin güzel insanları arasına nifak tohumu ekmek isteyenlere, birliğimizi, beraberliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere diyoruz ki, Çanakkale’ye baksınlar da, bu kötü emellerinin asla ve asla gerçekleşmeyeceğini görsünler.

 Terör insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Terörün milliyeti ve inancı yoktur. Terör kaostan, huzursuzluktan beslenir. Ama güvenlik güçlerimizin inançlı ve kararlı mücadelesi, milletimizin birliği, beraberliği, kardeşliği ve sağduyusu geçmişte olduğu gibi bugün de buna izin vermeyecektir.

 Vali Çakacak, “ Kamu Görevlileri Olarak Bizler Vatandaşlarımıza Hizmetle Mükellefiz. ”

 Daire Müdürü arkadaşlarımıza her fırsatta diyoruz ki hangi makamda bulunursak bulunalım kapılarınız herkese sürekli açık olsun, ulaşılabilir olun. Çünkü kamu görevlileri olarak bizler vatandaşlarımıza hizmet etmekle mükellefiz ve bunu da en iyi şekilde yerine getirmek durumundayız. Bu hizmetlerimizi yaparken de vatandaşlarımıza, insan onuruna yakışır bir şekilde davranmak durumundayız. Bu konudaki ilkemiz şudur; Kendimiz, eşimiz, çocuklarımız, annemiz veya babamız bir resmi daireye gittiğinde, onlara nasıl davranılmasını istiyorsak, bizlerin de vatandaşlarımıza o şekilde davranmasıdır.”

 Konuşmasını “ Bir kişi konuştuğu zaman sadece tek taraflı konuşma olur. Ama iki kişi karşılıklı konuştuğu zaman bu fikir alışverişi olur. Karşılıklı anlaşma da ancak bu şekilde sağlanır.” şeklinde sürdüren Vali Çakacak, bütün sıkıntıların aslında insanların birbirini dinlememesinden, tanımamasından ve dolayısıyla birbirlerini anlamamasından kaynaklandığını, gerçekleştirecek olan bu tür toplantıların ise bu anlamda son derece önemli olduğunu vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından kanaat önderlerine söz verilerek onların talep, beklenti ve değerlendirilmeleri alındı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA