ÖĞRETMENLERİMİZ SÜREKLİ KENDİLERİNİ YENİLEMELİ | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
ÖĞRETMENLERİMİZ SÜREKLİ KENDİLERİNİ YENİLEMELİ


Mersin’e yeni atanan aday öğretmenlere deneyimli öğretmenler danışmanlık yapacak. Bu kapsamda, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı başlatıldı

 

Mersin’e yeni atanan aday öğretmenlere deneyimli öğretmenler danışmanlık yapacak. Bu kapsamda, Aday Öğretmen Yetiştirme Programı başlatıldı.
Mersin’e yeni atanan aday öğretmenler ile onların yetişmelerinde danışmanlık yapacak deneyimli öğretmenleri bir araya getiren Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nın açılış töreni, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın katılımıyla Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Törende yaptığı konuşmada aday öğretmenlere seslenen Vali Çakacak, dünyanın en eski ve en kutsal mesleklerinden biri olarak tarihin her döneminde daima saygın bir konumda olan öğretmenlik mesleğine ilk adımlarını attıklarını söyledi. Öğretmenliğin, Türk kültüründe ve inancında annelik kadar sevgi ve sıcaklık, babalık kadar şefkat ve fedakarlık gerektiren bir meslek olarak ayrı bir yere ve öneme sahip olduğunu vurgulayan Çakacak, “Ömrünü ve tüm enerjisini milletin geleceği için harcayan, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” dedi.
Bir ülkenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasında ve çağdaşlaşmasında, halkın refah ve huzur içinde yaşamasında temel unsurun insan ve insana verilen eğitim olduğunu, eğitimde ise temel faktörün öğretmen olduğunu belirten Çakacak, öğretmenlerin eğitimci olmalarının yanında toplumda birleştirici ve yönlendirici olduklarının da altını çizdi. Atatürk’ün, bu gerçeği “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir ulus henüz ulus adını almak yeteneğini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, ulus denemez. Bir kitle ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere ihtiyaç duyar” sözleri ile en anlamlı şekilde ifade ettiğini söyleyen Çakacak, “Cumhuriyet tarihimiz boyunca devletimiz, milletimizin, geleceğimizin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için eğitime büyük önem vermiş, son yıllarda hükümetimizin bütçeden eğitime önemli miktarlarda ödenek ayırmasıyla eğitim altyapımızda fiziki ve teknolojik olarak önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Bizler de Hükümetimizin belirlemiş olduğu çağdaş eğitim standartlarını Mersin’imizde kalıcı bir şekilde sağlamaya önem ve öncelik veriyoruz. Bütün bunlara değerli öğretmenlerimizin özverili çabaları da eklenince Mersin eğitim alanındaki birçok göstergede Türkiye ortalamasının üzerine çıkmaktadır” diye konuştu.

“ÖĞRETMENLERİMİZ SÜREKLİ KENDİLERİNİ YENİLEMELİ”

Günümüz dünyasında bilim, teknoloji ve iletişim sektörlerinde hızlı büyüme, gelişim ve dönüşümün, herkesi öğrenmeye zorladığına dikkat çeken Çakacak, “Milletimizin geleceğinin tohumlarını eken öğretmenlerimizin, bilim ve teknolojideki gelişmeleri ve değişmeleri takip etmelerinin çok daha önemli ve zorunlu olduğuna inanıyorum. Zira yaşadığımız bilgi teknolojileri çağı, çocuklarımızın neredeyse yetişkinlerden daha çok şey bildikleri bir dönemi de beraberinde getirmiştir. Bugün öğretmenlerimizin bu gerçeğin farkında olarak, teknolojik imkanlardan daha sık faydalanmaları, günün şartlarına göre kendilerini yenilemeleri, sürekli okuyarak yenilikleri takip etmeleri gerekmektedir. Öğretmenlerimizin modern teknikleri, yeni yöntemleri kullanmak suretiyle çocukların derse severek aktif olarak katılmalarını sağlamaları esas olmalıdır. Çünkü öğretmenlerimizin göstereceği bu özverili ilgi, çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmelerine zemin hazırlayacaktır. Bu şekilde yetişen çocuklarımızın da milletimizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefine hızla taşıyacağına inanıyorum. Öğretmenlerimiz, milletimizin gelişen ve hızla değişen dünya değerlerine ulaşmasında katılımcı ve üretken bireyler yetiştirmek gibi çok önemli bir sorumluluğu üstlenmişlerdir” diye konuştu.
Çağımızda bilginin en büyük beşeri ve sosyal sermaye olduğunu, kendine özgü değerleri koruyarak eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, bilgiye ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi kullanabilen ve başkalarıyla da paylaşabilen bireyler yetiştirmenin millet olarak çok daha güçlü olmamızı sağlayacağını da dile getiren Çakacak, “Sevgili öğretmenlerimiz, öğrencilerimize öğrenirken eğlenme duygusu yerleştirmek, onları hayat boyu öğrenme sürecine dahil etmek, kendilerini değiştirmelerini ve yeni şeyler öğrenmelerini bir alışkanlık haline getirebilmelerini sağlamak için onları içinizdeki sevgiye, heyecana ve geniş ufkunuza ortak ediniz. Öğretmenler, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızı bilgi, karakter ve değerler yönünden şekillendirme gücüne sahiptir. Bu nedenle gerek okul içerisinde gerekse okul dışında rol model insanlar olarak tutum ve davranışlarıyla da öğrencilerine ve çevrelerine daima örnek olmalıdırlar. Sizlerin de üzerinize düşen bu büyük görevin bilinci içerisinde hareket ederek, bu onurlu görevi en iyi şekilde yerine getireceğinize yürekten inanıyorum. Yeni atıldığınız meslek hayatınızın sizlere, ailenize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu vurgulayarak, Öğretmenin vazifesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek toplumun inşasına katkı sağlamaktır. İnsan hayatında eğitim, davranışları doğru yönlendirmede ve bireylerin haklarına tecavüz edilmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen, görevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalı, vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından aday öğretmenlere “İlimize Hoş Geldiniz” belgeleri verildi.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA