MESKİ’NİN DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
MESKİ’NİN DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI


Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, ’Dünya Su Günü’ etkinlikleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde başladı

 

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nün, 'Dünya Su Günü' etkinlikleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde başladı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, 09 – 22 Mart 2016 tarihleri arasında sürecek olan etkinlikleri Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde gerçekleştirdi. Etkinliğe Anamur, Bozyazı, Aydıncık İlçe Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hayatın kaynağı olan suyun verimli kullanılmasına ve azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için gerçekleştirilen 'Dünya Su Günü' etkinliği, Tema Vakfı işbirliği ile birlikte düzenlendi.

Etkinlikte Anamur, Bozyazı ve Aydıncık’taki İlköğretim okullarındaki yaklaşık 2000 öğrenciye İçme suyunun kaynağından musluğa, su bilinci oluşturulması, su tüketiminde dikkat edilmesi gereken unsurları slayt halinde anlatıldı.

Doğaya sahip çıkmanın önemine vurgu yapmak ve geleceğimizi korumak adına yapılan

Etkinlik kapsamında açılış sunumunu yapan MESKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığından Nebi Şengezer, kaynaktan bardağa suyun serüveni ve MESKİ Genel Müdürlüğünün hizmetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilere, suyun kaynağından bardağa gelinceye kadar yapılan arıtma çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Tema Vakfı Gönüllüleri, Su ve Yaşam ve dünyada suyun önemi hakkında bilgiler verirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun sergilediği “ Kavuklu ve Pişekâr" ortaoyunu ve Animatörlerin gösterileri öğrencilerden büyük alkış aldı.

Eğitim seminerinin sonunda Dünya Su Günü etkinliklerine katılan öğrencilere ve Öğretmenlere su tasarrufunu içeren broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı. Eğitime gelen Öğretmenler ve öğrenciler e MESKİ Genel Müdürlüğü’ne, TEMA Vakfı Gönülleri’ne, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına bu imkânı sağlayan başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak’a ve MESKİ Yetkililerine ayrı ayrı teşekkür ettiler. 
 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA