DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
DÜNYA GÜMRÜK GÜNÜ KUTLANDI


 26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Gümrük ve Ticaret Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü tarafından bir yemek düzenlendi

 

     26 Ocak Dünya Gümrük Günü münasebetiyle Gümrük ve Ticaret Orta Akdeniz Bölge Müdürlüğü tarafından bir yemek düzenlendi.

 Yemeğe Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, il protokolü, resmi kurum amirleri, bölge müdürlüğü personeli, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan Gümrük ve Ticaret Orta Akdeniz Bölge Müdürü Murat Kahraman; her yıl 26 Ocak gününün Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını, 2016 yılının temasının ‘Dijital Gümrükler’ olduğunu kaydetti. Gümrük idarelerinin toplum sağlığının korunması, ürün ve arz zinciri güvenliğinin sağlanması gibi faaliyetlerin etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla çalıştığını vurgulayan Kahraman; Bölge Müdürlüğünde de bu çerçevede önemli inovatif çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti.

 Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş ise 2015 yılı merkezi yönetim bütçe gelirlerinin %20’sinin gümrüklerden elde edildiğine dikkat çekti. Genel Müdürlük olarak amaçlarının teknolojiyi daha çok kullanarak sürekli değişen ve gelişen bir kurumsal yapı oluşturmak olduğunu ifade etti.

 Mersin’in çok önemli bir çekim merkezi olduğuna işaret ederek konuşmasına başlayan Vali Özdemir Çakacak ise tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de Mersin’in sanayi, tarım, ticaret, lojistik ve dış ticaret konularında da ülkemizin önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

 Çakacak, “Gümrük gelirleri hem ilimizin hem de ülkemizin ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023’de 500 milyar dolarlık ihracat geliri hedefimize ulaşmamızda gümrük teşkilatı çok önemli rol oynayacaktır. Yasal ticaretin yaygınlaştırılması gümrüklerde vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin hızla tamamlanması, ticaret erbabımızın dünyayla rekabet edebilmesi önemli ve üzerinde durulması gereken konulardır. Memnuniyetle görüyoruz ki diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız gibi gümrük teşkilatımız da yaygın ve etkin bir şekilde bilişim sektöründen yararlanmaktadır. Ülkemizin gelecek için koyduğu hedeflerine ulaşması için ticaret hacmimizin arttırılması gerekiyor. Bunu da ancak üreticisi, imalatçısı, ihracatçısı, gümrükçüsü olarak el birliğiyle yapabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA