DEMİRAĞ, TISİAD’I ZİYARET ETTİ


Tarih : 4 Haziran 2018 Pazartesi 15:10

CHP Mersin Milletvekili Adayı Cavidan Demirağ, geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kurabileceğini söyledi.

CHP Mersin Milletvekili Adayı Cavidan Demirağ, geri kalmış ve bağımlı ekonomik düzenin yerine milli bir üretim ve bölüşüm sistemi kurabileceğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Adayı Cavidan Demirağ, Türkiye Irak Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni (TISİAD) ziyaret etti. TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve dernek üyeleri ile bir araya gelen Demirağ, ülke ekonomisi üzerine konuştu. 

DIŞ POLİTİKADA DİPLOMASI ÖNEMLİ

Türkiye ekonomisinin temel göstergelerde dünya ortalamalarının gerisine düştüğüne değinen Demirağ, “Ülkemizin teknoloji kullanımını artıran, rekabetçi ve yüksek katma değer üreten bir ekonomiye ihtiyacı vardır. Ekonomik ve siyasi gücüyle bağdaşmayan dış politika, Türkiye’nin bölgedeki etkisini azaltırken, başta sınır ticareti olmak üzere ekonomik çıkarlarımıza zarar vermiştir. Türkiye, bölgesinde çözüm üreten bir ülke olmaktan hızla uzaklaşarak, kriz üreten bir ülke konumuna sürüklenmiştir. Türkiye ekonomisinin hızla büyüyebilmesi ve rekabetçi sektörlerimizin gelişebilmesi için, krizlerden uzak duran ve iş birliğine açık bir dış politika yürütmelidir” dedi.

GELİR DAĞILIMI ADALETSİZLİĞİNİ HIZLA ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Siyasal sorunlar ağırlaştıkça ekonominin zayıfladığına işaret eden Demirağ, partisinin ekonomi programı hakkında şunları anlattı:

“Zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını getireceğiz. Sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu da artıracağız. Üreten, çalışan yurttaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlayarak, gelir dağılımı adaletsizliğini hızla ortadan kaldıracağız. Borçlandırmaya ve borçla tüketime dayanan ekonomik yapı yerine, yüksek gelire, tasarrufa ve üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız. Yatırım ortamını iyileştirerek, kamusal yatırımlar ve istihdamı artırarak işsizlik oranlarını hızla aşağıya çekeceğiz. İlkel ve kirli sanayiye dayalı ekonomi yerine, yüksek katma değer üreten ve çevreye saygılı güçlü bir ekonomi kuracağız.  Enerjiyi akılcı kullanan, doğayla barışık bir kalkınma ve refah programını benimseyeceğiz.”

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

imgegazetesi.com © Copyright 2014-2025 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

 
URA MEDYA