Yaşlı kadının 3 milyon liralısını dolandıran şüpheliler yakalandı | İmge Gazetesi
  21 Şubat 2026 Cumartesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Yaşlı kadının 3 milyon liralısını dolandıran şüpheliler yakalandı


Mersin’in Anamur ilçesinde yaşlı bir kadının 44 yıllık birikimi olan yaklaşık 3 milyon lira değerindeki altın ve dövizi alan dolandırıcılar, şehirden çıkamadan yakalandı.

 

Mersin’in Anamur ilçesinde yaşlı bir kadının 44 yıllık birikimi olan yaklaşık 3 milyon lira değerindeki altın ve dövizi alan dolandırıcılar, şehirden çıkamadan yakalandı.

Alınan bilgiye göre, başka bir ilden Anamur’daki yaşlı kadını telefonla arayan ve kendisini emniyet amiri olarak tanıtan şüpheli, mağduru terör örgütüyle ilişkilendirme tehdidiyle korkuttu. Şüpheli, WhatsApp üzerinden mağdur adına düzenlenmiş sahte kimlik görselleri göndererek "Evinize operasyon yapılacak" şeklinde baskı kurarak, ziynet eşyalarını teslim aldı. Olayın ardından Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Yapılan saha ve kamera incelemelerinde, şüphelilerin 63 plakalı beyaz renkli bir araçla ilçeye geldikleri ve olay sonrası aynı araçla ayrıldıkları tespit edildi. Plaka üzerinden yapılan takip sonucu araç Tarsus’ta belirlendi. Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından aracı kullandığı tespit edilen A.G. ile diğer şüpheliler C.A. ve M.A. yakalandı. Şüphelilerle birlikte yaklaşık 3 milyon lira değerindeki altın ve döviz ele geçirildi. Emniyette ifadeleri alınan şüphelilerden C.A. serbest bırakılırken, M.A. ve A.G. nitelikli dolandırıcılık suçundan adliyeye sevk edildi. Tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Öte yandan Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şüphelilerin tutuklanması için karara itiraz ettiği öğrenildi. Yetkililer, vatandaşları kendisini kamu görevlisi olarak tanıtan kişilere kesinlikle itibar etmemeleri ve benzer durumlarda derhal emniyet birimlerine başvurmaları konusunda uyardı.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   




  FLAŞ HABER



 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA