Yeşil Gelecek için ‘Yol Haritası’ hazırlanıyor | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Yeşil Gelecek için ‘Yol Haritası’ hazırlanıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hibe almaya hak kazandığı ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı’ projesi kapsamında, Litvanya’nın Klaipeda kentinde ‘Yol Haritası Hazırlama’ toplantısı gerçekleştirildi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hibe almaya hak kazandığı ‘Yeşil Bir Gelecek İçin Liman Şehirleri Ortaklığı’ projesi kapsamında, Litvanya’nın Klaipeda kentinde ‘Yol Haritası Hazırlama’ toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nin, Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Şehir Eşleştirme II (Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme) hibe Programı TTGS-II kapsamında hibe almaya hak kazandığı proje ile Türkiye’de çevre ve iklim değişikliğine uyumu artırmak, şehir eşleştirme faaliyetleri yoluyla AB’ye katılım sürecine yerel düzeyden katkı sağlamak ve Türkiye ile AB’deki yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik etmek için sürdürülebilir yapılar oluşturulması amaçlanıyor.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Klaipeda Belediyesi ve Klaipeda Üniversitesi’nin de yer aldığı proje faaliyetlerinden biri olarak gerçekleştirilen Yol Haritası Hazırlama Toplantısı’na, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nden Öğretim Üyesi Dr. Devrim Tezcan ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Proje Uzmanı Ayşe Nur Arslan katıldı.

Toplantıda, Halisdemir, projenin detayları ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeyle ilgili iyi uygulamaları hakkında sunum yaptı. Halisdemir, ayrıca projenin devamında izlenecek yol haritasıyla ilgilide detaylı bilgi verdi. Dr. Tezcan da, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nün yaptığı çalışmalar ve Klaipeda Üniversitesi ile yapılacak ortak bilimsel çalışmanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Heyet, ziyaretler gerçekleştirdi

Heyettekiler, ayrıca Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Dr. Artras Razbadauskas, Klaipeda Belediyesi Başkan Yardımcısı Algirdas Kamarauskas ve Başkan Danışmanı Asta Anilione-Lipovec’i de ziyaret etti. Halisdemir, ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in projeye verdiği önemden bahsederek, Mersin’e özgü tablo ve broşürler hediye etti.

Klaipeda Üniversitesi’nin Rektörü Razbadauskas ve Belediye Başkan Yardımcısı Kamarauskas ise projeye duydukları ilgiyi dile getirerek, hem Mersin’in, hem de Klaipeda’nın kıyı direncinin artırılması konusunda hazırlanacak yol haritasının oldukça önem taşıdığını dile getirdi. Razbadauskas ve Kamarauskas, iş birliği ve iletişimin proje sonrasında da sürdürülmesinden memnuniyet duyacaklarını kaydettiler.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA