Sıcak hava kurbanlıkları da olumsuz etkiledi | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Sıcak hava kurbanlıkları da olumsuz etkiledi


Mersin’de sıcak hava insanları olduğu kadar kurbanlıkları da olumsuz etkiledi. Kurbanlıkları sıcaktan korumak için üzerlerine file örten satıcılar, hayvanların bulunduğu alanı da sık sık sulayarak serin tutmaya çalışıyor.

 

Mersin’de sıcak hava insanları olduğu kadar kurbanlıkları da olumsuz etkiledi. Kurbanlıkları sıcaktan korumak için üzerlerine file örten satıcılar, hayvanların bulunduğu alanı da sık sık sulayarak serin tutmaya çalışıyor.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Toroslar ilçesi Korukent Mahallesi’nde kurulan kurban satış alanında kendilerine gösteriler yerlerde kurbanlıklarını satışa çıkaran satıcılar, müşterilerini bekliyor. Bir yandan hazırlıklarını sürdüren satıcılar, diğer yandan da son günlerde artan sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kent merkezinde termometreler 49 dereceyi gösterirken, kurbanlıkları üzerlerini file, branda gibi malzemelerle örterek ile güneşten korumaya çalışan satıcılar, sıcaktan etkilenen hayvanların bulunduğu alanı da sık sık sulayarak serin tutmaya çalışıyor. Kimi satıcılar ise hortumlarla kurbanlıklara su içirdi.

"Hayvanlar soğuk memleketten geldiği için ister istemez biraz rahatsız oldu"

Muş’tan gelen satıcılardan Yakup Yılmaz, Mersin’in sıcak olduğunu belirterek, serin memleketten geldikleri için hayvanların olumsuz etkilendiğini söyledi. Kurbanlıkları sıcaktan korumak için file serdiklerini ifade eden Yılmaz, "Ama hayvanlar soğuk memleketten geldiği için ister istemez biraz rahatsız oldu" dedi. Yılmaz kendilerini de ya kendi yaptıkları ya da belediyenin kurduğu çadırlara sığınarak güneşten koruduklarını dile getirdi. Kurbanlıkların genelde canlı kilo ağırlığına göre belirlenen fiyat olan 260 TL’den satıldığını dile getiren Yılmaz, "Fiyatlarımız 12 ila 20 bin TL arasında arasında değişiyor. Ama gelen müşterilere gerekli ikramlarda bulunup, yardımcı olmaya çalışacağız" diye konuştu.

Muş’tan gelen satıcılardan Alican Yılmaz da sıcak havadan yakınarak, hayvanları güneşten ve sıcaktan korumak için gölgelik yaptıklarını kaydetti. Satışlar konusunda "Nasip, kısmet" diyen Yılmaz, "Sattığımız kurbanlıklar 15 bin TL’den başlıyor. Henüz müşteriler istediğimiz gibi değil ama hafta sonu satışların artacağını düşünüyorum" dedi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA