Sağlık ve eğlence bir arada | İmge Gazetesi

 
             HABER ARŞİVİ    |    GÜNCEL    |    ÖZEL HABER    |    SİYASET    |    KÜLTÜR SANAT    |    EKONOMİ    |    YAŞAM    |    SPOR
Sağlık ve eğlence bir arada


Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezlerinin diyetisyenlerinden beslenme ile ilgili bilgiler alan misafirler, ardından psikologlar eşliğinde bir etkinlik yaptı.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kadın Sağlığı Danışma Merkezi ve Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezi’nin psikolojik destek, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetlerinden yararlanan vatandaşlar hem sağlıklı hem de eğlenceli etkinlikte bir araya geldi.

Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezlerinin diyetisyenlerinden beslenme ile ilgili bilgiler alan misafirler, ardından psikologlar eşliğinde bir etkinlik yaptı. Tüm katılımcılar, kağıtlara kendi içlerinde yaşadığı sorunu yazdı ve karışık olarak okundu. Hem katılımcılar hem de psikologlar, yazılanlara göre çözüm önerilerinde ve tavsiyelerde bulundu. Fizyoterapistler nefes egzersizi ve fizik tedavi hareketleri yaptırdı. Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nden (KETEM) gelen görevliler ise rahim ağzı, meme ve kolon kanseri ile ilgili bilgilendirmede bulundu ve broşür dağıttı.

“Amacımız farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama katkıda bulunmak”

Kadın Sağlığı Danışma Merkezi sorumlusu fizyoterapist Ayşe Deniz, hem fiziksel hem de psikolojik yönden iyi gelebilecek bir etkinlik düzenlediklerini ifade ederek, “Kadın Sağlığı Danışma Birimi ve Tarsus Sağlıklı Yaşam Merkezi üyelerimizi, sağlıklı yaşam etkinliğine getirdik. Bu etkinlik kapsamında önce yürüyüşle başladık. Daha sonra psikoloğumuz ve diyetisyenimizin bilgilendirmeleri ve küçük etkinliklerle programımıza devam ettik. Yemeğin ardından fizyoterapistler olarak öncelikle nefes ve postür egzersizleriyle programımızı sürdürdük. Amacımız farkındalık oluşturmak ve sağlıklı yaşama katkıda bulunmak. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, bütün kadınların ve danışanlarımızın yanındayız” dedi.

Kadınlar, hizmetlerinden oldukça memnun

Kadın Sağlığı Danışma Merkezindeki bütün hizmetlerden yararlandığını ifade eden Leyla Dolaşır, “Çok memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu katkılar bizleri çok mutlu ediyor. Bizler için çok güzel bir etkinlik oldu. Ortam çok nefis. Temiz hava aldık. Yeni arkadaşlarla tanıştık” diye konuştu.

Tarsus Atatürk Parkı Sağlıklı Yaşam Danışma Merkezinden faydalanan Sabahat Olgun ise “Diyetisyene ve fizyoterapiye gidiyorum. Çok memnunum, güzel ağırlıyorlar. Çok güzel şeyler yaşıyoruz. Her zaman katılmak istiyoruz. Sağ olsunlar bizimle çok ilgilendiler” ifadelerine yer verdi.

 

 

Etiketler :
Paylaş :

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER

  HABER ARA
 
 
  
  YAZARLAR
   





  FLAŞ HABER





 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE GÜNCEL HABERLER SİYASET HABERLERİ SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 

İmge Gazetesi Mersin | Resmi Web Sitesi | Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
imgegazetesi.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA